Slovensko prehralo spor na ESĽP, občanom musí zaplatiť 3700 eur

NETKY.SK • 24 November 2010, 12:38 • 2 min
Slovensko prehralo spor na ESĽP, občanom musí zaplatiť 3700 eur

Slovensko prehralo spor na ESĽP, občanom musí zaplatiť 3700 eur

slovakia

left justify in out

Slovensko bude musieť zaplatiť svojim dvom občanom 3700 eur za to, že nedodržalo princípy Európskeho dohovoru o ľudských právach. Uvádza sa to vo verdikte Európskeho súdu pre ľudské práva.
      Marián Štetiar a Rastislav Šutek boli v roku 2005 zatknutí za poškodenie tovaru v supermarkete a za napadnutie policajta, ktoré vyústilo do ich odsúdenia za útok na verejného činiteľa a poškodenia cudzieho majetku o rok neskôr. Obaja sa na ESĽP sťažovali na neadekvátne zaobchádzanie po zadržaní, keď slovenský súd neprijali rozhodnutie o ich väzbe v legislatívne zakotvenej 24-hodinovej lehote. Dvojica sa tiež domáhala spravodlivosti, pretože ich sťažnosť voči rozhodnutiu nechať ich vo väzbe nebola vybavená v primeranom čase.
      Štrasburský tribunál rozhodol, že dovolanie je na mieste a slovenské orgány nekonali v súlade s paragrafom 4 článku 5 Európskeho dohovoru o ľudských právach. Preto nariadil Slovensku zaplatiť obom poškodeným po 1000 eur za nemajetkovú ujmu a 850 eur za súdne trovy.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies