Slovensko potrebuje silnú Žilinu, vraví jej tréner Guľa

NETKY.SK • 22 Október 2013, 12:46 • 2 min
Slovensko potrebuje silnú Žilinu, vraví jej tréner Guľa

ŽILINA - Futbalisti MŠK Žilina vydolovali z úvodných štrnástich zápasov najvyššej slovenskej súťaže Corgoň ligy 2013/2014 iba 17 zo 42 možných bodov, aj preto im v tabuľke patrí až desiata priečka.

slovakia

left justify in out

Tréner Adrián Guľa však prízvukuje, že práve v takýchto náročných chvíľach sa prejaví skutočná sila tímu. Šesťnásobný majster SR zaostáva za lídrom poradia Slovanom Bratislava až o 14 bodov, na programe je dovedna 33 kôl.

"Je to situácia, ktorá sa v športe stáva, je normálna, akurát je zložitejšia v tom, že sa stala v klube, ktorý má ďaleko vyššie ambície. Mal úspechy, preto je viac na očiach, preto si do neho mnohí rypnú," uviedol v rozhovore pre Pravdu 38-ročný kouč, ktorý uzavrel pod Dubňom dlhodobú zmluvu na päť rokov. MŠK vedie od leta tohto roka. "Cítim najmä obrovskú zodpovednosť, bez ohľadu na dĺžku kontraktu. Neznamená to, že sa nič nedeje. Vážim si podporu i trpezlivosť vedenia klubu, ale nechcem ju zneužívať. Pre mňa je dôležité, aby sme našli riešenie. Chceme byť úspešní a myslím si, že silnú Žilinu potrebuje aj slovenský futbal," doplnil novácky rodák Guľa, ktorý pozná recept na východisko z krízy: "Len tvrdá robota. Ale to neznamená, že budeme viac behať a skákať. Potrebujeme situáciu neustále analyzovať, riešiť dennodennou komunikáciou, v tréningovom procese, v zápasoch, zameriavať sa na detaily, ktoré sú dôležité," dodal pre Pravdu ambiciózny kouč. 

Žilina narazí na bratislavského lídra tabuľky vo štvrťfinále domácej pohárovej súťaže s názvom Slovnaft Cup, prvé meranie síl je na programe v utorok 22. októbra. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona