Slovensko potrebuje silnú občiansku spoločnosť, uviedol Korčok

NETKY.SK • 9 Máj 2022, 15:56 • 2 min
Slovensko potrebuje silnú občiansku spoločnosť, uviedol Korčok

BRATISLAVA – Slovensko potrebuje silnú občiansku spoločnosť. Po rokovaní so zástupcami občianskej spoločnosti o rozšírení vzájomnej spolupráce v oblasti ľudských práv to v pondelok uviedol minister zahraničných vecí Ivan Korčok (nominant SaS). Pri napĺňaní ľudskoprávnych priorít sú s občianskou spoločnosťou pripravení spolupracovať.

slovakia

left justify in out

„Ak chce byť Slovensko dôveryhodným hráčom v šírení princípov demokracie a ľudských práv vo svojom susedstve a vo svete, musí tieto princípy dôsledne napĺňať doma,“ poznamenal Korčok. Zástupcovia vybraných rezortov a splnomocnenca vlády pre občiansku spoločnosť Filipa Vagača sa zamerali na konkrétne formy plnenia záväzkov SR zo Samitu za demokraciu. Ten sa konal 9. a 10. decembra 2021 z iniciatívy prezidenta Spojených štátov amerických Joe  Bidena, priblížil rezort diplomacie.

 

img

 

Ďalší samit bude začiatkom roka 2023 a Slovensko sa bude podľa ministerstva prioritne venovať trom témam. Prvou je sloboda médií a ochrana novinárov, druhou boj proti korupcii a treťou rozvoj participatívnej demokracie a účasti občianskej spoločnosti v spravovaní vecí verejných.

 

„Pri plnení záväzkov zo samitu za demokraciu počítame s aktívnou úlohou a angažovanosťou našich mimovládnych organizácií a občianskej spoločnosti. Veľmi dôležité je prepojenie na už existujúce iniciatívy, akou je napríklad iniciatíva Partnerstva pre otvorené vládnutie,“ podotkol Korčok.

 

Možno vás zaujme: Ruského veľvyslanca obliali na cintoríne červenou farbou



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies