Slovensko poskytne na vývoj vakcíny proti koronavírusu 750 tisíc eur

NETKY.SK • 4 Máj 2020, 17:35 • 2 min
Slovensko poskytne na vývoj vakcíny proti koronavírusu 750 tisíc eur

BRATISLAVA - Slovensko podporuje spoločné snahy zvládnuť problém nového koronavírusu, preto sumou 750 000 eur prispeje na vývoj vakcíny proti SARS-CoV-2.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Medzinárodné podujatie 

Počas dnešného dňa to oznámil minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Ivan Korčok (nominant SaS) pri príležitosti medzinárodného donorského podujatia (Coronavirus Global Response), ktoré zorganizovala Európska komisia (EK) spoločne so Svetovou zdravotníckou organizáciou (WHO), Francúzskom, Nemeckom, Spojeným kráľovstvom a Saudskou Arábiou.

 

Vyjadrenie ministra zahraničia 

Cieľom podujatia je zhromaždiť prostriedky určené na financovanie zrýchleného výskumu vakcíny, nevyhnutnej diagnostiky a liečby COVID-19 v celkovej výške 7,5 miliardy eur. "Teší ma, že pre mimoriadnu dôležitosť tejto aktivity a s plným rešpektom voči potrebe globálneho zintenzívnenia boja s ochorením COVID-19 SR aktívne a pozitívne zareagovala," zdôraznil šéf slovenskej diplomacie.

 

img

 

Prijaté záväzky 

Slovensko je podľa neho presvedčené o tom, že vyzbierané prostriedky budú efektívne využité v oblastiach diagnostiky ochorenia COVID-19, jeho liečby, ako aj pri vývoji účinnej vakcíny. Pripomenul, že spoločná iniciatíva je súčasťou multilaterálnej reakcie na boj s COVID-19 a nadväzuje na prijaté záväzky lídrov EÚ, G20 a G7.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies