Slovensko poskytne japonskej škole poškodenej zemetrasením 10.000 eur

NETKY.SK • 26 Jún 2012, 07:11 • 2 min
Slovensko poskytne japonskej škole poškodenej zemetrasením 10.000 eur

Slovensko poskytne japonskej škole poškodenej zemetrasením 10. 000 eur - Kultúra Slovensko pomáha Japonsku aj vyše rok po živelnej katastrofe, a to post-humanitárnou finančnou pomocou.

slovakia

left justify in out

img

Slovensko pomáha Japonsku aj vyše rok po živelnej katastrofe, a to post-humanitárnou finančnou pomocou. Desaťtisíc eur smeruje do základnej školy Kadonowaki Elementary School v Ishinomaki, ktorú navštevuje 180 detí od osem do dvanásť rokov, aby si mohla obnoviť svoje zariadenie. Symbolický šek odovzdá prezident SR Ivan Gašparovič počas návštevy v Japonsku (26.-29.6.2012), na ktorej ho sprevádza podpredseda vlády a minister zahraničných vecí SR Miroslav Lajčák.
      Japonsko zasiahlo ničivé zemetrasenie a následné vlny cunami v marci minulého roka. Slovensko okamžite reagovalo finančným príspevkom Medzinárodnému Červenému krížu vo výške 100.000 eur. Japonský veľvyslanec si zároveň prevzal výťažok zamestnaneckej zbierky rezortu diplomacie, ktorý predstavoval 6.400 eur. Ministerstvo vnútra SR poskytlo aj dvojfázovú materiálnu pomoc v objeme 144.720 eur.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies