Slovensko posiela Japonsku prikrývky, skladacie postele a spacie vaky

NETKY.SK • 21 Marec 2011, 12:30 • 2 min
Slovensko posiela Japonsku prikrývky, skladacie postele a spacie vaky

Slovensko posiela Japonsku prikrývky, skladacie postele a spacie vaky

slovakia

left justify in out

img

Slovensko posiela do Japonska prikrývky, skladacie postele a spacie vaky v hodnote 33.000 eur. Materiálna humanitárna pomoc odchádza od nás v utorok 22. marca na letisko do nemeckého Frankfurtu nad Mohanom.
      Lietadlo, ktoré by malo prepraviť spolu 80 ton potrebných vecí aj z Bulharska, Holandska a Dánska, by malo odletieť do zemetrasením postihnutého Japonska v stredu 23. marca.
      Sekcia integrovaného záchranného systému a krízového manažmentu dostala v nedeľu 20. marca od Monitorovacieho a informačného centra EÚ (MIC) informáciu o voľných prepravných kapacitách lietadla nemeckej leteckej spoločnosti. Na základe ponuky, ktorú Slovensko zaslalo MIC ako koordinátorovi pomoci Japonsku, dostalo výzvu na jej potvrdenie.
      Po vykonaní potrebných colných formalít zmluvný prepravca dopraví humanitárnu pomoc na spomínané letisko. Materiál odovzdajú pracovníci Sekcie integrovaného záchranného systému a krízového manažmentu Ministerstva vnútra (MV) SR a zástupca veľvyslanectva SR v Berlíne.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies