Slovensko ponúkne Ukrajine pomoc s ošetrením zranených ľudí

NETKY.SK • 21 Február 2014, 11:39 • 2 min
Slovensko ponúkne Ukrajine pomoc s ošetrením zranených ľudí

BRATISLAVA - Slovensko ponúkne humanitárnu pomoc Ukrajine zmietanej nepokojmi. Rozhodlo sa o tom dnes na mimoriadnom zasadnutí bezpečnostnej rady štátu.

slovakia

left justify in out

Rada poverila podpredsedu vlády a ministra zahraničných vecí Miroslava Lajčáka, aby oficiálne ponúkol Ukrajine zdravotnícku pomoc na území Slovenska. Podľa premiéra Roberta Fica je tiež naša krajina pripravená okamžite prijať niekoľko sto prípadných migrantov.
      

„Pokiaľ bude mať ukrajinská strana záujem o ošetrenie niektorých ľudí, ktorí boli zranení a teraz nerobíme rozdiely, či je to taký alebo onaký, všetci zranení, tak sme pripravení poskytnúť ukrajinskej strane zdravotnícku pomoc,“ uviedol premiér.
      

Šéf rezortu diplomacie informoval, že ministri zahraničných vecí jednotlivých krajín EÚ prijali včera na mimoriadnom zasadnutí v Bruseli rozhodnutie o prijatí individuálnych cielených sankcií voči tým osobám, ktoré sú zodpovedné za porušovanie ľudských práv a násilie. Súčasťou opatrenia je zmrazenie účtov týchto osôb v európskych bankách a zákaz vstupu týchto osôb do krajín EÚ.
      

„Naši experti dnes dávajú dohromady tento zoznam a mená budú známe ešte v priebehu dneška,“ uviedol Lajčák s tým, že pôjde nielen o ľudí z ukrajinských vládnych kruhov ale aj z radov demonštrantov.
      

Krízový štáb ministra zahraničných vecí prijal opatrenia na to, aby bola zaručená bezpečnosť zamestnancov rezortu nachádzajúcich sa na Ukrajine, na veľvyslanectve v Kyjeve a Generálnom konzuláte v Užhorode. Minister vnútra Robert Kaliňák dnes odcestuje na osobnú kontrolu našej hranice s Ukrajinou.





twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies