Slovensko ponúka chorvátskym turistom hory a dobrú dušu

NETKY.SK • 26 September 2011, 21:41 • 2 min
Slovensko ponúka chorvátskym turistom hory a dobrú dušu

Slovensko ponúka chorvátskym turistom hory a dobrú dušu

slovakia

left justify in out

img

Počet slovenských turistov v Chorvátsku vzrástol medziročne za prvých sedem mesiacov tohto roka o desať percent, informovala dnes chorvátska premiérka Jadranka Kosorová svoju slovenskú partnerku Ivetu Radičovú, ktorá je na jednodňovej návšteve Záhrebu.
Počet Slovákov dovolenkujúcich pri Jadrane len do júla vzrástol na 320.000. Kosorová označila slovenských turistov v Chorvátsku za veľmi milých a vážených hostí a dodala, že vyššie čísla ako vlani sa očakávajú i v auguste a septembri. 
Podľa premiérky Radičovej je dôležité, aby stúpal aj počet chorvátskych turistov na Slovensku, pretože SR má Chorvátom čo ponúknuť, a to najmä v zimných mesiacoch. 
"Ponúkame naše kúpele, naše krásne hory, naše krásne jazerá a našu dobrú dušu," spropagovala Radičová svoju krajinu na spoločnej tlačovej konferencii. 
Podľa nej je zvýšenie počtu turistov najmä úlohou slovenskej vlády a slovenský turizmus potrebuje získať "jednotný, silný obraz, kvalitné služby a atraktívne možnosti trávenia voľného času", nielen samotnú turistiku a kúpeľné procedúry. 
Okrem cestovného ruchu bola na programe rokovaní aj ekonomická spolupráca medzi oboma krajinami. Vzájomná tovarová výmena vzrástla medziročne o 14 percent, informovala Kosorová. 
Premiérky dnes tiež vyjadrili nádej, že čoskoro podpíšu dohodu o vzájomnom používaní zásobníkov zemného plynu, ktorej cieľom bude zvýšiť energetickú bezpečnosť a predísť potenciálnej plynovej kríze.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies