Slovensko podporilo snahy lídrov krajín OSN bojovať proti znečisteniu planéty

NETKY.SK • 6 December 2017, 17:58 • 2 min
Slovensko podporilo snahy lídrov krajín OSN bojovať proti znečisteniu planéty

BRATISLAVA - Aj Slovensko podporilo prijatie rezolúcií zameraných na zastavenie znečisťovania morí a oceánov odpadom z plastov. Zhodli sa na nich v stredu environmentálni lídri členských krajín OSN v Nairobi. Slovenskú delegáciu viedol štátny tajomník ministerstva životného prostredia Norbert Kurilla.

slovakia

left justify in out

"Slovensko oceňuje a víta zastavenie znečisťovania ako nosnú tému 3. Environmentálneho zhromaždenia OSN. Veľmi významnou mierou sa snažíme prispievať aj my, vlajkové iniciatívy ako Bez igelitových tašiek alebo nástroj Zelený vzdelávací fond môžu slúžiť ako inšpirácia pre celý svet," povedal Kurilla.

 

Lídri zároveň podpísali ministerské vyhlásenie, ktorým deklarovali úsilie posilniť prevenciu a minimalizovať znečistenie životného prostredia. Deklarácia "Towards a pollution-free planet" (Smerom k planéte bez znečistenia) vyjadruje snahu o postupné znižovanie znečistenia životného prostredia na globálnej a národnej úrovni v súlade s cieľmi udržateľného rozvoja v rámci Agendy 2030. Hlavným cieľom je riešiť súčasné globálne environmentálne problémy.

 

Súčasťou výstupov zo zasadnutia boli aj dobrovoľné záväzky krajín, ktorými sa prihlásili k iniciatíve na znižovanie znečistenia. Slovenská delegácia na konferencii prezentovala spomínané iniciatívy Slovensko bez igelitiek či založenie Zeleného vzdelávacieho fondu. Ide o inovatívny a dlhodobý nástroj na financovanie environmentálnych vzdelávacích aktivít na Slovensku. Informácie poskytol tlačový odbor ministerstva životného prostredia.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies