Slovensko podpísalo ďalšiu dohodu v boji proti daňovým únikom

NETKY.SK • 28 Január 2016, 14:01 • 2 min
Slovensko podpísalo ďalšiu dohodu v boji proti daňovým únikom

BRATISLAVA - Spolupráca v odhaľovaní daňových únikov medzi krajinami by sa mala zlepšiť. Predpokladá to dohoda, ktorú v stredu v Paríži spolu s ďalšími 31 krajinami podpísalo aj Slovensko.

slovakia

left justify in out

Ako ďalej informuje rezort financií, Slovensko tak urobilo ďalší krok zefektívneniu boja proti daňovým únikom a k zintenzívneniu medzinárodnej spolupráce. Zároveň sme sa tým prihlásili k implementácii záverov projektu BEPS, ktorý je zameraný proti erózii základu dane a presunom ziskov.

 

"Považujem to za ďalší z významných krokov v boji s daňovými únikmi. V rámci medzinárodnej spolupráce je nevyhnutná rýchla výmena informácií, ktorá prispieva k odhaľovaniu únikov,“ povedal minister financií Peter Kažimír.


Podpísanie dohody by malo viesť k prehĺbeniu transparentnosti nadnárodných spoločností. Automatická výmena správ medzi krajinami umožní podľa ministerstva financií správcom dane získať informácie o vybraných daňových ukazovateľoch nadnárodných spoločností, vrátane ich ziskov, či výšky dane zaplatenej týmito spoločnosťami v jednotlivých štátoch. Správcovia dane tak dostanú k dispozícii ďalšie informácie, ktoré im pomôžu odhaliť, či nadnárodné spoločnosti umelo neznižujú základ dane presúvaním ziskov do iných krajín.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies