Slovensko podľa Hapala vychováva kvalitných hráčov

NETKY.SK • 24 Marec 2016, 10:01 • 2 min
Slovensko podľa Hapala vychováva kvalitných hráčov

SENICA - Slovenská futbalová reprezentácia do 21 rokov vykročila za obhajobou celkového prvenstva v dlhodobom medzinárodnom turnaji Challenge Trophy stredajším hladkým triumfom 4:0 nad o dva roky starším výberom Estónska. Meranie síl na senickom štadióne však malo význam aj z dlhodobého hľadiska.

slovakia

left justify in out

Tréner Pavel Hapal totiž dal priestor hráčom, ktorých hlavné slovo v tejto vekovej kategórii príde až v nasledujúcom kvalifikačnom cykle.

“Zápas splnil účel. Odskúšali sme mladých chalanov z ročníka 1996. Na nich sa bude stavať v ďalšej eliminácii. Som spokojný. Je to začiatok novej generácie, využijeme pre nich aj zostávajúce stretnutia Challenge Trophy. Doplníme ich o futbalistov aktuálneho širšieho kádra. V tomto asociačnom termíne s nami pokračuju Lukáš Haraslín či Tomáš Vestenický. Slovensko vychováva kvalitných hráčov. Verím, že budú úspešní,” povedal 46-ročný český kouč.

Vďaka nižšiemu vekovému priemeru stredajšej zostavy bol kapitánom tímu SR “21” Jakub Hromada, ktorého Hapal premiérovo nominoval ešte v len v novembri minulého kalendárneho roka. Navyše, stredopoliar FK Senica sa predstavil na domácom trávniku. Páska mu nezväzovala nohy, naopak, špeciálny podvečer oslávil gólom. “Určite ma veľmi teší, že som pred senickým publikom mohol nastúpiť aj ako kapitán v drese reprezentačnej ‘dvadsaťjednotky’. Je to veľká motivácia do ďalšej práce,” uviedol Hromada a pre agentúru SITA dodal: “Nenazval by som to väčšou zodpovednosťou. Tréneri sa rozhodli dať priestor mladším hráčom. Nasledujúca kvalifikácia bude najmä o nás z ročníka 1996. Možno aj to bol dôvod, prečo ma zvolili za kapitána. Chalanov som v tejto pozícii viedol v nižších kategóriách.”

Gólové účty na tejto vekovej úrovni si otvorili Denis Vavro i Róbert Polievka. “Technický vedúci Jakub Kojnok tvrdil, že dám dva góly, čo sa aj stalo,” prezradil stredný obranca MŠK Žilina Vavro. “Dlhšie sa mi nedarilo v klube, teší ma premiérový zásah v ‘dvadsaťjednotke’. Dúfam, že na to nadviažem,” doplnil útočník FC DAC 1904 Dunajská Streda Polievka.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona