Slovensko patrí medzi najmizernejšie krajiny sveta

NETKY.SK • 10 Február 2016, 09:25 • 2 min
Slovensko patrí medzi najmizernejšie krajiny sveta

BRATISLAVA - Slovensko sa ocitlo v prvej dvadsiatke najmizernejších ekonomík sveta, informujú dnešné Hospodárske noviny.

slovakia

left justify in out

Rebríček zostavuje agentúra Bloomberg, pričom berie do úvahy, ako sa v krajine vyvíja inflácia a nezamestnanosť.

 

Práve vysoké percento ľudí bez práce nás v rebríčku vystrelilo medzi najhorších. Kvôli tomu sme v rebríčku zaostali pred všetkými našimi susedmi. Vysoký je počet ľudí, ktorí sú doma viac ako jeden rok. Kým v roku 2010 sa nezamestnanosť pohybovala na štrnástich percentách odvtedy sa ju na Slovensku podarilo podstatne znížiť.

 

"V historickom kontexte je u nás nezamestnanosť momentálne určite na klesajúcej trajektórii a na jednej z najnižších úrovní. Ale možno je to pomalšie ako by sme chceli", tvrdí Marek Gábriš analytik ČSOB.

 

V rebríčku sa nachádza 63 krajín. Na prvom mieste sa nachádza Venezuela, na druhom Argentína. Po nich nasleduje Juhoafrická republika, Grécko, Ukrajina, Španielsko, Srbsko, Turecko, Brazília a Kazachstan. Slovensko sa v rebríčku umiestnilo na nelichotivom 19. mieste.

 

img

 

Poľsko si polepšilo o 15 miest a to najmä nízkej miere nezamestnanosti. Naši susedia sú od Slovenska veľmi vzdialení. Maďari sú na 35. mieste a Česi s Rakúšanmi na 44. mieste.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona