Slovensko patrí medzi krajiny s nízkym výskytom falošných eurobankoviek

NETKY.SK • 19 Júl 2010, 11:41 • 2 min
Slovensko patrí medzi krajiny s nízkym výskytom falošných eurobankoviek

Slovensko patrí medzi krajiny s nízkym výskytom falošných eurobankoviek

slovakia

left justify in out

V 1. polovici tohto roka bolo na území Slovenskej republiky zadržaných 652 falzifikátov eurobankoviek v celkovej hodnote 45.800 eur. "Slovensko patrí medzi krajiny s nižším výskytom falzifikátov, keďže frekvencia ich výskytu na 1 milión eurobankoviek v obehu predstavuje približne 8 kusov," konštatovala Národná banka Slovenska (NBS).
      V porovnaní s rovnakým obdobím minulého roka, kedy bolo zadržaných celkom 1160 falzifikátov eurobankoviek, sa počet zadržaných falošných platidiel znížil o približne 40 %.
      Medzi najčastejšie zadržané falzifikáty patrili 50-eurové bankovky (39,7 %). Spolu s bankovkami v hodnote 20 a 100 eur tvorili takmer 90 % z celkového počtu zadržaných falzifikátov.
      Z údajov NBS taktiež vyplýva, že počas prvých šiestich mesiacov tohto roka bolo na území Slovenska zadržaných 642 falzifikátov euromincí, čo predstavuje v porovnaní s rovnakým obdobím minulého roka až 3,3-násobný nárast.
      Kvalita falzifikátov v SR je na stredne vysokej úrovni, ale oproti vlaňajšku vzrástol podiel falzifikátov nižšej úrovne vyhotovenia.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona