Slovensko opustil ďalší skvelý herec: Vo veku 73 rokov zomrel Ľubo Gregor

NETKY.SK • 17 November 2016, 12:11 • 2 min
Slovensko opustil ďalší skvelý herec: Vo veku 73 rokov zomrel Ľubo Gregor

BRATISLAVA – Slovensko prišlo o ďalšieho skvelého herca. Vo veku 73 rokov dnes zomrel Ľubo Gregor. Rodák zo Žiliny naposledy vydýchol v Univerzitnej nemocnici v bratislavskom Ružinove.

slovakia

left justify in out

“Aj napriek enormnej snahe našich zdravotníkov sa pacienta, žiaľ, nepodarilo zachrániť,“ potvrdila smutnú správu hovorkyňa Univerzitnej nemocnice Bratislava Zuzana Eliášová.

 

Ľubo Gregor bol zakladateľom divadla  Korzo '90, ktoré dnes funguje pod názvom Divadlo Astorka.

 

Herca hospitalizovali v septembri po tom, čo utrpel masívny infarkt s mozgovou príhodou, v Národnom ústave srdcových a cievnych chorôb v Bratislave. Napriek tomu, že ho lekári stabilizovali jeho zdravotný stav komplikoval opuch mozgu a zápal pľúc.

 

Ľubomír Gregor po štúdiu na Vysokej škole múzických umení v Bratislave pôsobil v 60. rokoch na divadelných doskách v Žiline a Nitre. V rokoch 1968 až 1971 hral v bratislavskom divadle na Korze, po ktorom mal do roku 1972 zákaz umeleckej činnosti. Od roku 1972 pôsobil sedemnásť rokov na Poetickej scéne v Bratislave a od roku 1990 bol členom Činohry Slovenského národného divadla v Bratislave. V tom istom roku založil spolu s kolegyňou Zitou Furkovou divadlo Korzo '90, ktoré je dnes známe ako Divadlo Astorka Korzo '90, a o päť rokov neskôr stál pri zrode televízie Markíza. Účinkoval v mnohých filmoch, seriáloch a inscenáciách ako napríklad Sebechlebskí hudci (1975), Cnostný Metod (1979), O sláve a tráve (1984), Lev Tolstoy (1984), Akcia Edelstein (1986), Šípová Ruženka (1990) či Rivers of Babylon (1998). Vlani ho diváci a diváčky tiež mohli vidieť vo filme Eva Nová či seriáli Kukučka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona