Slovensko opäť kleslo v rebríčku konkurencieschopnsti talentov, technici to majú ľahšie

NETKY.SK • 26 Február 2018, 13:19 • 2 min
Slovensko opäť kleslo v rebríčku konkurencieschopnsti talentov, technici to majú ľahšie

BRATISLAVA - V medzinárodnom rebríčku krajín podľa schopnosti zužitkovať talenty sa Slovensko umiestnilo na 40. priečke zo 119 hodnotených štátov. V roku 2016 bolo na 27. a vlani na 37. pozícii. Vyplýva to z každoročného prieskumu Globálny index konkurencieschopnosti talentov.

slovakia

left justify in out

"Prednosťou Slovenska sú relatívne dobré výsledky v oblasti profesijných a technických zručností," interpretuje výsledky v jednotlivých zložkách indexu personálna spoločnosť Adecco.

 

"Slabšou stránkou je schopnosť lákať a motivovať talenty, umožniť ich rast," dodáva. Slovensko by sa podľa Adecco malo zlepšiť aj v tolerancii voči menšinám a migrantom. Prvé miesto v rebríčku konkurencieschopnsti talentov obhájili Švajčiari, za ktorými sa umiestnil Singapur. Tretie miesto patrí Spojeným štátom americkým.

 

Celkovo v prvej dvadsaťpäťke figuruje 16 európskych krajín. Zo susedných štátov Slovensko predbehlo Rakúsko (18.), Česko (25.) aj Poľsko (39.). Slovensko sa však umiestnilo lepšie než viaceré krajiny s porovnateľnou veľkosťou či ekonomickou výkonnosťou - napríklad Maďarsko, Grécko alebo Chorvátsko.

 

V rebríčku sa okrem štátov hodnotia aj jednotlivé mestá. Medzi nimi je na prvom mieste Zürich, po ňom nasledujú škandinávske metropoly Štokholm, Oslo, Kodaň a Helsinki. Praha sa skončila 28. a Bratislava sa umiestnila na 45. priečke.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies