Slovensko odovzdalo neziskovkám v Keni 50-tisíc eur

NETKY.SK • 16 Február 2017, 15:53 • 2 min
Slovensko odovzdalo neziskovkám v Keni 50-tisíc eur

BRATISLAVA - Slovensko darovalo neziskovým organizáciám v Keni 50-tisíc eur na rozvoj školy, vzdelanie, rehabilitáciu a na zmiernenie hladu v suchom postihnutých oblastiach.

slovakia

left justify in out

Peniaze odovzdal štátny tajomník ministerstva zahraničných vecí Lukáš Parízek, ktorý sprevádzal 12. až 15. februára Andreja Kisku na historicky prvej ceste slovenského prezidenta do Kenskej republiky a subsaharskej Afriky. Na svojej internetovej stránke o tom informovalo ministerstvo zahraničných vecí.


Rozhovory vrcholných predstaviteľov oboch krajín sa sústredili na rozvojovú a ekonomickú spoluprácu, keďže Keňa predstavuje pre Slovensko významného partnera vo východnej Afrike. Obe strany identifikovali ako kľúčové oblasti IT, energetiku a podporu začínajúcich podnikateľov. „Našou úlohou nie je len podporovať obchodnú výmenu, ale aj miestne obyvateľstvo a pomôcť im na ceste k prosperite,” uviedol Parízek.

 

Počas návštevy odovzdal štátny tajomník piatim miestnym neziskovým organizáciám 25-tisíc eur na vzdelávacie aktivity, rehabilitačné účely, rozvoj školy a podporu pri vzdelávaní opustených detí. Na záver pracovnej cesty odovzdal symbolický šek 25-tisíc eur pre organizáciu Kanacho Nomadic Educational Foundation na zmiernenie hladu v aktuálne suchom postihnutých oblastiach provincie Marsabit.


Keňa je prioritná krajina slovenskej oficiálnej rozvojovej pomoci, kde pôsobia dobrovoľníci a profesionáli pod hlavičkou programu SlovakAid. Národným koordinátorom oficiálnej rozvojovej pomoci je ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí, pričom slovenské mimovládne organizácie tu pôsobia od polovice 90. rokov. Projekty sa zameriavajú na zdravotníctvo, školstvo, rozvoj vidieka a poľnohospodárstvo.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies