Slovensko od pondelka prejde do červeno-bordovej fázy

NETKY.SK • 29 Apríl 2021, 12:48 • 2 min
Slovensko od pondelka prejde do červeno-bordovej fázy

SLOVENSKO - Slovensko od pondelka 3. mája prejde v rámci COVID automatu do červeno-bordovej fázy.

slovakia

left justify in out

Návrh aktualizácie opatrení predložil v stredu na online rokovaní vlády minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský, uznesenie kabinet schválil. Pre okresy v prvom a druhom stupni varovania sa po novom zákaz vychádzania skráti, s výnimkami bude platiť od 21:00 do 1:00 nasledujúceho dňa. Rekreácia v zahraničí bude naďalej zakázaná. V platnosti zostáva aj povinnosť nosiť respirátor FFP2 alebo N95/KN95 v obchodných prevádzkach, v hromadnej doprave a vo všetkých interiéroch, okrem domácností a fyzicky náročných prác.

V rámci národného COVID automatu bude od pondelka 10 okresov bordových, červených bude 69. „Doma treba byť do 21:00. Pravidlo platí pre celú krajinu rovnako,“ uviedla hovorkyňa Ministerstva zdravotníctva SR Zuzana Eliášová. Podmienky pre terasy či fitnescentrá sa nezmenili. Povolili sa návštevy vo väzniciach.

Testovanie na ochorenie COVID-19 sa v zmysle platného COVID automatu nevzťahuje na osoby, ktoré sú minimálne 14 dní po očkovaní druhou dávkou mRNA vakcíny, alebo štyri týždne po očkovaní prvou dávkou vektorovej vakcíny. Nevzťahuje sa ani na ľudí, ktorí boli očkovaní a uplynulo 14 dní po prvej dávke očkovania a na ľudí, ktorí za posledných 180 dní prekonali ochorenie COVID-19.
 

Prečítajte si tiež: Ministerstvo zdravotníctva pripravuje s odborníkmi zjednodušenie COVID automatu, tvrdí Remišová



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies