Slovensko obhájilo v boji proti obchodovaniu s ľuďmi najlepšie hodnotenie

NETKY.SK • 4 September 2012, 11:09 • 2 min
Slovensko obhájilo v boji proti obchodovaniu s ľuďmi najlepšie hodnotenie

Slovensko obhájilo v boji proti obchodovaniu s ľuďmi najlepšie hodnotenie - Politika Slovensko obhájilo v hodnotení boja proti obchodovaniu s ľuďmi, vypracovanom vládou USA, najlepšie miesto, ktoré dosiahlo len minulý rok. Na pôde ministerstva vnútra to d

slovakia

left justify in out

imgSlovensko obhájilo v hodnotení boja proti obchodovaniu s ľuďmi, vypracovanom vládou USA, najlepšie miesto, ktoré dosiahlo len minulý rok. Na pôde ministerstva vnútra to dnes oznámili šéf rezortu Robert Kaliňák (Smer-SD) a zástupca veľvyslanca Spojených štátov Thatcher Scharpf.
      "Úspešné je hlavne preto, lebo sa stará o obete obchodovania s ľuďmi a pomáha im pri reintegrácii do spoločnosti," vysvetlil Scharpf. Americká vláda vychádzala pri svojom hodnotení z krokov celej vlády a vyzdvihla partnerstvo pri vzdelávaní a školení medzi slovenskou vládou a Medzinárodnou organizáciou pre migráciu.
      Do budúcnosti odporučila americká správa slovenskej vláde zlepšiť zber údajov o problematike obchodovania s ľuďmi. "Niekedy štatistky ministerstva vnútra a generálnej prokuratúry môžu vykazovať nejaké rozdiely," vysvetlil Scharpf. Slovenská vláda by sa podľa odporúčaní USA mala zamerať na marginalizované rómske komunity, pretože sú najviac vystavené riziku, že sa stanú obeťami obchodovania s ľuďmi. 

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies