Slovensko nebude na Eurovízii ani v roku 2014!

NETKY.SK • 29 Máj 2013, 18:25 • 2 min
Slovensko nebude na Eurovízii ani v roku 2014!

BRATISLAVA - Slovenská republika nebude mať svojho reprezentanta na Eurovision Song Contest ani v roku 2014. V on-line rozhovore s čitateľmi portálu Pluska.sk to uviedol generálny riaditeľ RTVS Václav Mika.

slovakia

left justify in out

"Aktuálne hovorím nie. Žiaľ, zdôrazňujem, že Eurovízia je nad naše možnosti, ak chceme aj iné projekty televízie naplniť obsahom, nemôžeme si tento projekt dovoliť," vyhlásil Mika, ktorý sa o súťaži rozprával aj s riaditeľom Českej televízie Petrom Dvořákom, no spoločné riešenie nenašli.

Päťdesiaty deviaty ročník súťaže Eurovision Song Contest sa bude konať v Dánsku, odkiaľ pochádza víťazka ostatného ročníka - 20-ročná speváčka Emmelie de Forest. Tá zvíťazila vo švédskom Malmö s folkovou baladou Only Teardrops. Vo finále získala celkovo 281 bodov. Za de Forest nasledoval Farid Mammadov z Azerbajdžanu so skladbou Hold Me a na tretej priečke skončila Zlata Ognevich z Ukrajiny zásluhou piesne Gravity. Slovensko tento rok na Eurovíziu nikoho nevyslalo a žiadna televízia v krajine nevysielala ani priamy prenos. Slovensko zatiaľ naposledy reprezentoval v roku 2012 Miro Šmajda pod pseudonymom Max Jason Mai, pred ním to boli dvojičky Twiins, speváčka Kristina a rok pred ňou Nela Pocisková a Kamil Mikulčík.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies