Slovensko navštívila delegácia Japonskej podnikateľskej federácie

NETKY.SK • 18 Október 2016, 11:51 • 2 min
Slovensko navštívila delegácia Japonskej podnikateľskej federácie

BRATISLAVA - Lepšie sa oboznámiť s hospodárskou situáciu v Slovenskej republike, tunajším podnikateľským prostredím, ako aj zmapovať možnosti na rozširovanie bilaterálnych ekonomických vzťahov medzi SR a Japonskom je cieľom návštevy delegácie Keidanren (Japonskej podnikateľskej federácie) organizovanej jej Európskym výborom. Informovalo o tom Veľvyslanectvo Japonska v SR.

slovakia

left justify in out

Počas trojdňového pobytu, ktorý sa začal dnes, sa misia bude usilovať o väčšiu zhodu ohľadom potreby a strategického významu Dohody o hospodárskom partnerstve medzi Japonskom a EÚ (EPA), s cieľom, aby strany dosiahli dohodu čo najrýchlejšie. Na stretnutiach s predstaviteľmi hospodárskeho a politického života sa bude hovoriť aj o možnostiach priemyselnej spolupráce na tretích trhoch.

V stredu dopoludnia prijme delegáciu Japonskej podnikateľskej federácie Keidanren predseda Slovenskej obchodnej a priemyselnej komory (SOPK) Peter Mihók. Témou rozhovorov bude rozšírenie a zintenzívnenie slovensko-japonskej hospodárskej spolupráce a obchodnej výmeny ako možnosti a príležitosti pre japonských investorov.

 

Keidanren je najväčšou a najkomplexnejšou hospodárskou organizáciou v Japonsku. Jej členmi je 1340 významných firiem, 109 celoštátnych priemyselných združení a 47 regionálnych ekonomických organizácií. Založená bola v roku 1946.

 

Delegácia, ktorá prichádza do Bratislavy, pozostáva z vyše 30 členov. Na jej čele sú Yoshio Sato, predseda predstavenstva Sumitomo Life Insurance Company a Hiroaki Ishizuka, podpredseda Mitsubishi Chemical Holdings Corporation.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies