Slovensko navštívi francúzska hlava štátu

NETKY.SK • 27 Október 2013, 10:24 • 2 min
Slovensko navštívi francúzska hlava štátu

BRATISLAVA - Na pozvanie prezidenta SR Ivana Gašparoviča oficiálne navštívi 29. októbra Slovensko prezident Francúzskej republiky François Hollande.

slovakia

left justify in out

Slovensko vôbec po prvýkrát navštívi francúzska hlava štátu. Prezident Francúzskej republiky François Hollande príde na oficiálnu návštevu Slovenska 29. októbra na pozvanie prezidenta SR Ivana Gašparoviča. "Ide o vôbec prvú oficiálnu návštevu francúzskej hlavy štátu na Slovensku od vzniku samostatnej Slovenskej republiky," povedal hovorca prezidenta Marek Trubač.

Na návšteve, počas ktorej si obaja štátnici pripomenú 20. výročie nadviazania diplomatických vzťahov medzi Slovenskom a Francúzskom, sa predpokladá i podpis Akčného plánu Strategického partnerstva na roky 2013 - 2018. Cieľom plánu je všestranný rozvoj obojstranne prospešnej partnerskej spolupráce medzi oboma krajinami. V rámci sprievodného programu prezidenti Slovenska a Francúzska otvoria na Bratislavskom hrade výstavu francúzskej gotiky a výstavu k  20. výročiu slovensko-francúzskych diplomatických vzťahov. Hollande bude rokovať aj so slovenským premiérom Robertom Ficom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona