Slovensko našlo v Sládkovičove najsilnejšieho Slováka

NETKY.SK • 28 Júl 2020, 09:50 • 2 min
Slovensko našlo v Sládkovičove najsilnejšieho Slováka

SLÁDKOVIČOVO – Slovensko našlo v sobotu najsilnejšieho muža pre rok 2020. Stal sa nim miestny rodák a veľký obľúbenec publika František Piros Pirát. Z víťazstva sa veľmi tešil a pochvaľoval si aj energické publikum. Aj napriek situácii, ktorá už dlhodobejšie prevláda, tento deň o núdzu divákov nebolo.

slovakia

left justify in out

Súťaž o titul najsilnejšieho Slováka sa konala na letisku v Sládkovičove. Počasie organizátorom prialo, čo sa zohľadnilo aj na počte divákov. Nielen nadšenci silových športov, ale aj dobrého jedla, prilákala hudba a rýchle lietadlá.

 

img

 

Trošku sa zapotili

O titul najsilnejší Slovák bojovalo 8 silákov. Pripravených bolo dokopy šesť disciplín, ktoré boli samostatne bodované. Diváci a samotní súťažiaci sa najviac tešili na poslednú, a to ťahanie kamióna 20 m. Avšak pre zranenie sa jej nezúčastnili všetci.

1. Kombinácia klada 130kg 2x & 150kg 2x

2. Kufre 145 /155/ kg - 20m.

3. Super yoke 400/450 kg /na výber dve váhy/ - 20m.

4. Čelný drep 200kg

5. Viking press - štvorkolka

6. Ťahanie kamióna - 20m

 

Suverénny víťaz

Výsledok asi neprekvapil. Víťaznú medailu si opäť domov vzal František Piros Pirát, ktorý suverénne prešiel všetky disciplíny, o čom svedčalo aj vysoké bodové ohodnotenie. Ako povedal „Som maximálne spokojný. Zozbieral som najviac bodov čo sa dalo. Všetky disciplíny som povyhrával.“ Z víťazstva sa teší, ale oveľa väčšiu radosť mal z publika. „Publikum bolo skvelé. Napriek tomu, že malo pršať, prišlo veľmi veľa divákov a povzbudzovali každého z nás.“

 

Koronavírus ovplyvnil aj výkony športovcov, avšak ako povedal Marek tak výkony boli dobré a teší sa z druhého miesta. Najviac sa mu páčila posledná disciplína – ťahanie kamióna s úsmevom dodáva.

 

img

 

Skvelé výkony, dobrá zábava a chutné jedlo

Najsilnejší Slovák roka je výnimočná akcia, ktorá len raz do roka môže predstaviť tých najsilnejších mužov z celého Slovenska. Účastníci sa museli prebojovať veľmi ťažkými disciplínami, ale zvládli to na výbornú. Diváci so zatajeným dychom sledovali výkony všetkých športovcov, a za ich silu ich odmenili silným potleskom.

 

Minister vnútra Roman Mikulec prijal nielen pozvanie, ale si aj sám zalietal. Ako nám prezradil, k lietaniu má veľmi blízko a preto neodmietol možnosť zalietať si na lietadle JAG 52. „Vyskúšal som si JAG 52. Je to taká stará ruská mašina a už dávnejšie som sa chystal, že si ju vyskúšam.“ Akciu hodnotil ako veľmi zaujímavú a bol rád, že sa mu podarilo splniť si jeden malý sen.

 

Čerešničkou celej akcie bolo varenie guľáša. Samozrejme nezostalo to len pri jedle. Občianske združenie Templári opäť spojili zábavu a dobré jedlo s peknou myšlienkou. Okrem toho, že navarili dobroty nielen pre seba ale aj účastníkov, rozhodli sa podporiť rodinu, ktorá to naozaj potrebuje. Zbierka bola tentokrát venovaná malému Jakubkovi Škodákovi a jeho rodine. Vďaka skvelým ľuďom sa podarilo vyzbierať 1637 €. Je úžasné vidieť, že aj v dnešnej ťažkej dobe ľudia dokážu myslieť aj na tých druhých.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ella marketing

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona