Slovensko naďalej pomáha Srí Lanke pri odmínovaní krajiny

NETKY.SK • 8 August 2012, 06:10 • 2 min
Slovensko naďalej pomáha Srí Lanke pri odmínovaní krajiny

Slovensko naďalej pomáha Srí Lanke pri odmínovaní krajiny - Politika Štátny tajomník Ministerstva zahraničných vecí SR Peter Burian prijal 7. augusta na nástupnej návšteve nového veľvyslanca Srí Lanky v SR so sídlom vo Viedni Aliyara Azeeza.

slovakia

left justify in out

img

Štátny tajomník Ministerstva zahraničných vecí SR Peter Burian prijal 7. augusta na nástupnej návšteve nového veľvyslanca Srí Lanky v SR so sídlom vo Viedni Aliyara Azeeza. Predmetom rozhovoru boli možnosti posilnenia bilaterálnych vzťahov a najmä špecifikácia oblastí obojstranne výhodnej obchodno-ekonomickej spolupráce. 
      Srí Lanka pokračuje v realizácii konkrétnych politických opatrení v rámci národného zmierenia po ozbrojenom konflikte v roku 2009. Veľvyslanec Srí Lanky sa poďakoval Slovensku za pomoc pri odmínovacích prácach prostredníctvom dodania špeciálnych systémov Božena, ktoré prispeli k rekonštrukcii dvoch tretín postihnutého územia. Rezort slovenskej diplomacie je pripravený podporiť podnikateľské subjekty so zámerom na zapojenie sa do infraštruktúrnych a energetických projektov v rámci prirodzeného pokračovania pôsobenia SR v procese obnovy ostrovnej krajiny.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona