Slovensko na svetovom šampionáte definitívne bez posíl zo zámoria

NETKY.SK • 26 Apríl 2017, 12:17 • 2 min
Slovensko na svetovom šampionáte definitívne bez posíl zo zámoria

BRATISLAVA - Ani obranca Martin Marinčin sa nepredstaví na májových majstrovstvách sveta v ľadovom hokeji. Bek klubu zámorskej NHL Toronto Maple Leafs o tom informoval generálneho manažéra národného tímu Róberta Švehlu.

slovakia

left justify in out

"Martin absolvoval lekársku prehliadku v Toronte, ale kluboví lekári mu oznámili, že chrbtica potrebuje od hokeja pokoj. Preto náš tím na svetovom šampionáte neposilní," povedal Švehla podľa oficiálneho web SZĽH.

 

Tréner Zdeno Cíger nemá k dispozícii ani jedného hokejistu zo zámoria, nie mu povedali všetci hráči, ktorí už v kluboch skončili sezónu. O Stanleyho pohár v NHL bojuje ešte obranca Edmontonu Andrej Sekera a vo farmárskej AHL vo farbách tímu Providence Bruins čaká na šancu útočník Peter Cehlárik.

 

Na otázku, prečo doteraz neprišiel do jeho tímu ani jeden z oslovených hráčov z NHL, Cíger odpovedal: "To ja nevyriešim, ja sa len prispôsobujem situácii."

Neúčasť hráčov z NHL v slovenskom tíme na majstrovstvách sveta sa podľa Cígera dá chápať aj z pozitívnejšej stránky. "Vraví sa, že všetko zlé je na niečo dobré. V našom prípade v tom, že ďalší hráči dostanú šancu. Určite to bude dobré, aby nabrali čo najviac medzinárodných skúseností. Dostal som veľa esemesiek od fanúšikov, v ktorých mi radia, koho vziať do tímu a koho nie. Budem veľmi rád, keď si to so mnou vymenia a urobia si svoju zostavu a nomináciu," pousmial sa Cíger.

Slováci v závere aktuálneho týždňa absolvujú posledné dve prípravné stretnutia pred MS v Hamare proti domácemu Nórsku. Svetový šampionát v Kolíne nad Rýnom a Paríži sa začne v piatok 5. mája. Tím SR na MS odohrá prvý zápas v sobotu 6. mája proti výberu Talianska.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies