Slovensko na ME 2011 v D-skupine s Poľsko, Bulharskom a Nemeckom

NETKY.SK • 21 Október 2010, 12:02 • 2 min
Slovensko na ME 2011 v D-skupine s Poľsko, Bulharskom a Nemeckom

Slovensko na ME 2011 v D-skupine s Poľsko, Bulharskom a Nemeckom

slovakia

left justify in out

img

Slovenskí volejbaloví reprezentanti sa na budúcoročných 27. majstrovstvách Európy v základnej D-skupine stretnú v Prahe s Poľskom, Bulharskom a Nemeckom. Rozhodol o tom štvrtkový žreb na Pražskom hrade.
V A-skupine vo Viedni budú hrať domáce Rakúsko, Srbsko, Slovinsko, Turecko, v B-skupine v Karlových Varoch Česko, Rusko, Portugalsko a Estónsko a v C-skupine v Innsbrucku Taliansko, Francúzsko, Fínsko a Belgicko. Slovensko vo svojej mimoriadne silnej skupine narazí na obhajcov titulu z roku 2009 Poľsko, bronzových Bulharov a šieste Nemecko.
"Nadšení touto skupinou určite nie sme," povedal po žrebe prezident Slovenskej volejbalovej federácie Ľubor Halanda, osobne na ňom prítomný. "Považujeme ju za najťažšiu skupinu nadchádzajúcich majstrovstiev Európy. Máme tam všetky tímy, ktoré hrali na poslednom šampionáte, prvý, druhý a šiesty. Tým je tá skupina ťažšia, no pre nás zároveň aj obrovskou výzvou. Verím tomu, že hráči prijmú túto výzvu s hrdosťou a posnažia sa o maximálne výkony a o postup zo skupiny, čo nebude jednoduché."
Ľubor Halanda ďalej zdôraznil: "Súperi sú to nadmieru silní. S obrovskými skúsenosťami, s obrovskými hviezdami vo svojich tímoch. Ale lopta je guľatá a my budeme bojovať."
Usporiadateľom finálového turnaja ME 2011 (10.-18. septembra) budú spoločne Česko a Rakúsko, dejiskami Karlove Vary, Praha, Viedeň a Innsbruck. Slovensko, pre ktoré to bude už ôsma účasť na šampionáte starého kontinentu, po Rusku 2007 a Turecku 2009 tretia v rade za sebou, žrebovali ako víťazov kvalifikačnej skupiny z 3. koša, v ktorom boli ešte Slovisko, Nemecko, Fínsko a Portugalsko. Na šampionáte sa predstaví spolu 16 tímov v štyroch 4-členných skupinách. Z nich víťazi postúpia priamo do štvrťfinále, mužstvá na 2. a 3. mieste  budú hrať play off zápas o postup do štvrťfinále a posledné tímy zo skupín sa s turnajom rozlúčia. Švrťfinále sa bude hrať k.o. systémom, finálová časť turnaja vyvrcholí vo viedenskej Stadthalle.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies