Slovensko musí zaplatiť milióny majiteľovi Union ZP za zákaz zisku!

NETKY.SK • 15 Október 2013, 14:57 • 2 min
Slovensko musí zaplatiť milióny majiteľovi Union ZP za zákaz zisku!

BRATISLAVA - Slovensko musí zaplatiť milióny eur holandskej spoločnosti Achmea vlastniacej Union zdravotnú poisťovňu za škody, ktoré jej mali vzniknúť v súvislosti so zákazom zisku zdravotných poisťovní za prvej vlády Roberta Fica.

slovakia

left justify in out

Ako dnes informovali weby denníkov Hospodárske noviny a Sme, Najvyšší spolkový súd Nemecka potvrdil rozhodnutie medzinárodného arbitrážneho tribunálu. "Išlo tu o poslednú inštanciu po tom, ako rozhodcovský súd tzv. medzinárodným nálezom potvrdil, že má právomoc rozhodovať predmetný spor a po tom, ako toto rozhodnutie potvrdil aj Vyšší krajinský súd vo Frankfurte," skonštatovali pre Hospodárske noviny právnici Andrej Leontiev a Radovan Pala z medzinárodnej kancelárie Taylor Wessing e/n/w/c, ktorí o rozhodnutí informovali.

Medzinárodný arbitrážny tribunál v decembri 2012 rozhodol, že štát musí zaplatiť súkromnej spoločnosti 22 miliónov eur ako kompenzáciu škody, ktorá jej mala vzniknúť v dôsledku takzvaného zákazu zisku pre zdravotné poisťovne. Slovensko by tiež malo uhradiť náklady na právne služby a poplatky spojené s arbitrážou v celkovej sume tri milióny eur.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies