Slovensko musí zaplatiť 2 600 eur Rusovi za prieťahy na súde

NETKY.SK • 28 Január 2014, 14:16 • 2 min
Slovensko musí zaplatiť 2 600 eur Rusovi za prieťahy na súde

BRATISLAVA - Náhradu nemajetkovej ujmy vo výške 2 600 eur musí zaplatiť Slovenská republika ruskému občanovi Khizriovi Akhadovovi, ktorý uspel so svojou žalobou na Európskom súde pre ľudské práva (ESĽP).

slovakia

left justify in out

Cudzinec namietal, že dĺžka konania o jeho žalobe vedenej na Krajskom súde v Trnave nebola v súlade s požiadavkou „urýchlenosti". Európsky súd dospel k záveru, že boli porušené práva sťažovateľa na urýchlené preskúmanie zákonnosti jeho zaistenia, informovala zástupkyňa Slovenskej republiky pred Európskym súdom pre ľudské práva Marica Pirošíková. Nárok ruského občana na náhradu nákladov a výdavkov európsky súd odmietol z dôvodu, že ho nepodložil žiadnymi dokumentmi.

Prípadom Akhadovova sa zaoberal aj ústavný súd, ten však nezistil porušenie sťažovateľových práv v napadnutom konaní a ústavnú sťažnosť odmietol z dôvodu zjavnej neopodstatnenosti. Hoci na jednej strane ústavný súd podotkol, že dĺžka rozhodovania krajského súdu nebola optimálna, dospel k záveru, že nedošlo k porušeniu sťažovateľových práv.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies