Slovensko musí byť podľa hnutia NOVA oveľa aktívnejším členom EÚ

NETKY.SK • 1 Máj 2014, 17:07 • 2 min
Slovensko musí byť podľa hnutia NOVA oveľa aktívnejším členom EÚ

BRATISLAVA - Je chybou, že mnohí slovenskí politici považovali vstup Slovenska do Európskej únie (EÚ) za cieľ, a nie za dobrý odrazový mostík.

slovakia

left justify in out

To sa prejavilo na našej nečinnosti, neschopnosti sformulovať vlastné záujmy a presadzovať ich. Vo vyhlásení k desiatemu výročiu vstupu Slovenska do únie to tvrdí hnutie NOVA. SR podľa neho musí byť v nasledujúcom desaťročí oveľa aktívnejším členom únie, ktorý bude s primeraným sebavedomím presadzovať ekonomické, bezpečnostné aj politické záujmy občanov Slovenska v rámci spoločenstva.
     

"Po desiatich rokoch v únii považujeme Slovensko za pasívneho člena. Okrem povinných jázd, ako bolo prijatie eura a vstup do Schengenského priestoru, ktoré hodnotíme ako úspešne zvládnuté, len prežívame. Prešľapujeme na mieste a jediné, čoho sme schopní, je slepé poberanie eurofondov, aj to s malou mierou vyčerpateľnosti a s vysokou mierou korupcie," tvrdí NOVA.
     

Podľa hnutia je našou povinnosťou a príležitosťou zasahovať do zmien, ktorými únia prechádza. "Musíme predstaviť naše videnie sveta, ktoré by malo odrážať celospoločenský konsenzus. Preto sa musíme aktívnejšie zapájať do rozhodujúcich procesov a vytvárať si silnejší hlas do budúcnosti," uvádza NOVA v stanovisku a dodáva, že z pozície nováčika by sme sa mali prepracovať do pozície skúseného hráča a nájsť si vlastnú dominantnú agendu. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies