Slovensko môže byť novou destináciou Izraelčanov

NETKY.SK • 6 Február 2013, 08:19 • 2 min
Slovensko môže byť novou destináciou Izraelčanov

Slovensko môže byť novou destináciou Izraelčanov - Cestovanie Odhaliť nevyužitý potenciál turistov z Izraela pomôžu slovenskí zástupcovia na 19. ročníku medzinárodného veľtrhu IMTM 2013 cestovného ruchu v Tel Avive.

slovakia

left justify in out

img

Odhaliť nevyužitý potenciál turistov z Izraela pomôžu slovenskí zástupcovia na 19. ročníku medzinárodného veľtrhu IMTM 2013 cestovného ruchu v Tel Avive. Podporiť turizmus išiel dnes aj štátny tajomník Ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja (MDVRR) SR František Palko.

Slovensko môže byť obľúbenou turistickou destináciou, pretože má všetko to, čo Izraelský občan hľadá,“ povedal  izraelský minister pre cestovný ruch Stasom Mishezhnikov. Spolu s F. Palkom rokoval o možnostiach ako prehĺbiť izraelsko-slovenské vzťahy v oblasti cestovného ruchu. „Špecifikom turistov z Izraela je, že na Slovensku ostávajú v priemere takmer sedem dní, čo je vôbec najdlhší pobyt zo všetkých zahraničných turistov,“ zdôraznil F. Palko. V priemere totiž na Slovensku ostávajú zahraniční turisti len dve až tri noci.

Izraelskí hostia obľubujú predovšetkým liečené pobyty v slovenských kúpeľoch.  V štatistike zahraničných kúpeľných hostí sú na 4. mieste a priemerne strávia v slovenských kúpeľoch takmer 14 dní. „Pre slovenských hoteliérov a ďalších poskytovateľov služieb v cestovnom ruchu sú izraelskí turisti veľkou príležitosťou,“ dodal F. Palko. Za prvých deväť mesiacov minulého roku navštívilo Slovensko viac ako 11 200 návštevníkov z Izraela. To predstavuje medziročný nárast až o 27  percent.

Tejto téme sa štátny tajomník venoval aj na stretnutí s prezidentom Izraelsko-slovenskej obchodnej komory Amosom Shaharom. A. Shahar pripomenul, že Slovensko sa môže profilovať ako lákavá destinácia pre Izraelčanov nielen v oblasti náboženskej turistiky. Potenciál vidí tiež v zážitkovej turistike, v ponuke rekreácií zameraných na zimné športy a či pobytov spojených so spoznávaním kultúrnych a historických pamiatok.

Dovolenkové príležitosti aktívnej dovolenky prezentovala vo vlastnom stánku na IMTM 2013 aj Bratislavská organizácia cestovného ruchu. Jedným z podujatí, s ktorými na veľtrhu oboznámila izraelskú klientelu, je projekt „Stratené mesto Bratislava – Pozsony – Pressburg“. Jednou z najvýznamnejších židovských pamiatok Bratislavy je hrob známeho rabína Chatama Sófera.

V najbližšom čase navštívia Slovensko zástupcovia 26 izraelských subjektov cestovného ruchu, spolu so zástupcom izraelských médií. Počas dvojdňového pobytu v Bratislave a v Piešťanoch spracujú o Slovensku filmový propagačný dokument. Bude slúžiť ako prostriedok pre izraelské cestovné kancelárie a ich klientov na spoznávanie našej krajiny ako ich perspektívnej turistickej destinácie.

Zdroj: MDVRR SR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies