Slovensko má zásluhou juniora Vassa striebro v trape (2)

NETKY.SK • 4 August 2010, 07:36 • 2 min
Slovensko má zásluhou juniora Vassa striebro v trape (2)

Slovensko má zásluhou juniora Vassa striebro v trape (2) - Ostatné športy Už druhú medailu na prebiehajúcom 50. svetovom šampionáte v streľbe zo všetkých zbraní získala na olympijskej strelnici v Mníchove slovenská výprava.

slovakia

left justify in out

Už druhú medailu na prebiehajúcom 50. svetovom šampionáte v streľbe zo všetkých zbraní získala na olympijskej strelnici v Mníchove slovenská výprava. Má strieborný lesk a po zlate trapistky Zuzany Štefečekovej ju znova získal v tejto disciplíne 20-ročný junior Július Vass.
      Pritom do poslednej chvíle mal nádej aj na zlato, ale napokon ho ešte predstihol Talian Danny Baiesi. Ďalším dvom jeho kolegom sa darilo menej, Matúš Dudo sa umiestnil na 53. mieste (102) a Balász Urban skončil 59. so 100 trafenými terčami. V tej istej súťaži sa medzi finálovú šesticu nepodarilo prebojovať ani jednému z troch Slovákov. Najlepšie skončil Mário Filipovič na 12. mieste so 120 bodmi, 29. priečku obsadil Marián Kovačócy so 119 b. a Erik Varga na 42. mieste strelil 118. Filipovičovi na finále chýbal jediný bod, keby ho dosiahol išiel by spolu s ďalším siedmimi strelcami do rozstrelu o postup do finále. Titul si vystrieľal Španiel Alberto Fernandez výkonom 143 b. V súťaži družstiev skončila slovenská trojica na 7. mieste s 357 bodmi. Titul získalo Taliansko, rovnako tak aj medzi juniormi, pričom mladí Taliani výkonom 361 b vytvorili nový svetový rekord tejto kategórie.
      "Je to môj životný úspech," povedal pre TASR po súťaži Július Vass, ktorého trénerom je Vladimír Slamka. "Mal som už odstrieľané a potom som čakal ako dopadne Talian, ktorý ma mohol predbehnúť a keďže strelil dobre, aj sa mu to podarilo. Je to však v pohode a teším sa. Myslím si, že celý čas sa mi podarilo byť plne koncentrovaný, strelnica mi sadla, je pekná a ničím som sa nedal vyrušiť," dodal rodák zo Stredy nad Bodrogom, ktorého doterajším maximom je vlaňajšie piate miesto z MS v brokových zbraniach.
      Menej spokojný bol tréner mužov Branislav Slamka. "Nie vždy to vyjde, aj keď až do poslednej chvíle bola šanca na medailu v družstvách. Výkony 120, 119, 118 nie sú zlé, chýbalo tomu, len aby niekto viac odskočil."

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies