Slovensko má rekordný počet policajtov, vedcov však žalostne málo

NETKY.SK • 5 Január 2016, 12:27 • 2 min
Slovensko má rekordný počet policajtov, vedcov však žalostne málo

BRATISLAVA - V roku 2018 bude na Slovensku 25,5 tisíca príslušníkov polície. S týmto počtom by mohli vytvoriť celé okresné mesto.

slovakia

left justify in out

Stotisíc Slovákov bude do troch rokov chrániť asi 460 policajtov. V Česku je ich 370 a vo Fínsku, ktoré má toľko obyvateľov ako my, dokonca menej ako 150.

 

Hovorca ministerstva vnútra Ivan Netík tvrdí, že čísla, o ktoré sa opierajú kritici rozširovania policajného zboru, v skutočnosti nevychádzajú z reality, píšu Hospodárske noviny.

 

Bezpečnostní experti však namietajú. Podľa nich Slovensko toľko policajtov nepotrebuje.

 

Počet policajtov výrazne presahuje počet vedcov na Slovensku. "Pri porovnaní má (Slovensko) viac policajtov na 1 mil. obyvateľov v Európe len Rusko a Bulharsko, Španielsko, Cyprus, Grécko, Turecko a Srbsko. Tieto krajiny majú väčšinou interný alebo regionálny problém/krízu," napísal vo svojom blogu ekonóm Róbert Auxt.

 

img

Zdroj: Róbert Auxt



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies