Slovensko má prvú obeť sankcií voči Rusku!

NETKY.SK • 31 Júl 2014, 09:27 • 2 min
Slovensko má prvú obeť sankcií voči Rusku!

BRATISLAVA - Slováci doplatili na sankcie, zdôraznil v článku na prvej a tretej strane denník Hospodárske noviny. Vyostrujúca sa ekonomická vojna medzi Ruskom a Západom má svoju prvú "obeť" už aj na Slovensku.

slovakia

left justify in out

Bez práce by malo skončiť vyše sto zamestnancov bratislavskej firmy ABC Klíma, ktorá okrem problémov v stavebníctve doplatila aj na ekonomické sankcie EÚ voči Moskve. Našej jednotke vo výrobe klimatizácií skrachoval kontrakt za 8,5 milióna eur, v Rusku sa mala podieľať na výstavbe zdravotníckych zariadení.

 

Práve táto zákazka mala firme pomôcť udržať sa nad vodou. Namiesto toho smeruje do konkurzu. Na projekt ABC Klíma v Rusku mali ísť peniaze z belgického Bruselu. Tie stopli tvrdé sankcie, ktorými Európa reagovala na angažmán Ruska v konflikte na východe Ukrajiny. "Odkladanie projektu zdôvodňovala ruská strana rôzne. Hlavným dôvodom však zrejme bolo pozastavenie peňazí z Európy," povedal pre denník Peter Pochaba, majoritný vlastník a konateľ spoločnosti ABC Klíma.

 

Na nové sankcie však môže doplatiť aj slovenská armáda. Tá využíva množstvo vojenskej techniky z Ruska. Po zavedení zbrojného embarga  môžu nastať veľké problémy s jej opravou a dovozom náhradných dielcov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona