Slovensko má novú hrdinku, takto sa bojuje proti korupcii!

NETKY.SK • 27 Marec 2018, 16:37 • 2 min
Slovensko má novú hrdinku, takto sa bojuje proti korupcii!

GEMER – Slovensko je podľa európskych štatisík medzi štátmi, ktoré napredujú najrýchlejšie. Stále však zaostáva v kľúčových oblastiach ako školstvo, zdravotníctvo či korupcia. Posledný spomenutý problém sa môže javiť ako takmer neodstrániteľný, no faktom je, že riešenie je vlastne veľmi jednoduché.

slovakia

left justify in out

Neraz ľudia pochodovali v uliciach na protest proti korupcii, ktorá je „rakovinou“ demokracie. Skutočne účinný boj sa však odohráva v každodennom živote nás všetkých, pričom ľahkým peniazom nesmieme podľahnúť.

 

Na Slovensku sa zrodila nová hrdinka.

Pani Zuzka už približne jedenásť rokov chová kone, z toho posledné štyri roky poberá dotácie na pôdu, na šesť hektárov po starej mame. Pre štyri kone a jedného poníka to stačí. Pred pár rokmi ju život postavil pred ťažkú situáciu, no ona ani na okamih nezávahala a povedala „Nie“.

Tu je jej príbeh:

 

„Pred pár rokmi som sa náhodne stretla s pani, ktorá mi povedala, že keď by som chcela mať „čosi viac“, treba vstúpiť do správnej strany. Prišlo mi z toho zle. Nikdy mi nebolo jedno, ako tu žijeme. To naozaj ponižovať sa pre dotácie na svoje projekty pred akože kamarátmi, straníckymi papalášmi, ukazovať pred svetom, že ja som ten šikovný, ktorý v tom podľa detinskej logiky „vie chodiť“ stačí? Napadlo mi, že celé sa to začína aj u nás, u obyčajných ľudí. Nechcieť všetko a hneď. Aj keď je to občas ťažké, nevzdávať sa a neprechádzať kvôli túžbe za čímsi ľahko pominuteľným na „druhú stranu“. Pracovať a vedieť sa z toho tešiť s vedomím, že nie som sama, že sú na Gemeri ľudia, ktorí žijú podobne ako ja, a napriek všetkému to tu (zatiaľ) nevzdali,“ pani Zuzka túto svoju skúsenosť  zverejnila na Facebooku. 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies