Slovensko má ďalšiu profesionálku, Pleváková dostala výnimku

NETKY.SK • 23 November 2016, 09:14 • 2 min
Slovensko má ďalšiu profesionálku, Pleváková dostala výnimku

BRATISLAVA - Slovenská reprezentantka v bikiny fitness Sabína Pleváková si môže povedať - konečne. Slovenská asociácia kulturistiky, fitness a silového trojboja (SAKFST) jej udelila výnimku, na základe ktorej Pleváková požiadala o profesionálnu kartu.

slovakia

left justify in out

Tá bola jej cieľom už niekoľko sezón, ale aj napriek výborným medzinárodným výsledkom jej pozmenené pravidlá neumožnili prechod do profesionálneho tábora. S amatérskou scénou sa rozlúči na MS juniorov v Dominikánskej Republike, potom už plánuje štart na súťažiach pre profesionálky.

 

Pleváková je majsterkou sveta i Európy, vyhrala aj niekoľko ďalších prestížnych súťaží, ale na tzv. Pro-kartu nemala nárok. O úspech, ktorý by jej dal právo na prestup k profesionálkam, sa snažila aj na nedávnych MS federácie IFBB v poľskom Bialystoku, ale tam skončila "iba" na druhej priečke. Po šampionáte jej však vedenie SAKFST-u udelilo výnimku. "Táto výnimka mi bola udelená na základe mojej žiadosti a dosiahnutých výsledkov. Predtým sa profi karta udeľovala na základe výsledkov a víťazstiev na ME a MS. Ja mám štyrikrát vyhraté ME a raz MS z 2013. Po roku 2015 sa však pravidlá zmenili a už bolo potrebné vyhrať na MS alebo získať absolútny titul medzi ženami. Práve tento titul mi chýbal. Uvedomila som si, že bude veľmi ťažké pri mojej výške vyhrať "absolútku" medzi ženami. Vzhľadom na výsledky, ktoré už mám na konte, som sa rozhodla požiadať o výnimku, ktorá mi aj bola udelená. S vedením SAKST sme sa dohodli, že absolvujem ešte MS na jeseň," uviedla Pleváková pre TASR. Spomínanú kartu zatiaľ ešte fyzicky nemá, ale podľa prísľubu SAKST-u by malo ísť iba o formalitu.

 

Štatútom profesionálnej fitnesky sa doteraz mohla pochváliť trojica Sloveniek. K Jane Majerníkovej, Nikole Weiterovej a bodyfitneske Adele Ondrejovičovej by sa okrem Plevákovej mohla pridať aj ďalšia "bikina" Saskia Cakociová. Tá počas sezóny 2016 vybojovala dva absolútne tituly na súťažiach amatériek, čím získala možnosť požiadať o profesionálnu licenciu. Pleváková ešte absolvuje svetový šampionát juniorov a v jarnej časti absolvuje debut medzi profesionálkami. "Chcem zachovať prípravu, ktorú mám. Stále sa trénujem sama a iba to konzultujem s priateľom Patrikom, prípadne s Olíviou Pohánkovou. Takto to zostane aj naďalej. Ani formu nebudem prispôsobovať tomu, kto ako v tom pro tábore vyzerá. Chcem prísť s formou, ktorá sa páči mne. Nebudem meniť ani plavky, ktoré sú dôležitá vec v našej disciplíne. Budem rada, keď sa mi podarí dostať sa do top šestky. Je to pre mňa motivácia a méta ísť vyššie a niečo nové skúsiť. Očakávam, že budem mať viac motivácie pracovať na sebe. Neočakávam top výsledky. Nie som ani ten typ, čo by sa odsťahoval do Ameriky, prípadne spravil nejaký iný zásadný krok," povedala Pleváková o svojich ambíciách v rozhovore pre TASR.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies