Slovensko má ďalšieho majstra sveta, paralympik Matušík zlomil rekord v hode guľou

NETKY.SK • 27 Október 2015, 13:20 • 2 min
Slovensko má ďalšieho majstra sveta, paralympik Matušík zlomil rekord v hode guľou

DAUHA - Slovenský reprezentant vo vrhu guľou Adrián Matušík sa v katarskej Dauhe stal majstrom sveta na šampionáte zdravotne znevýhodnených atlétov.

slovakia

left justify in out

Matušík zvíťazil v kategórii F44 v novom osobnom rekorde 17,19 m, keď posledným pokusom prehodil dovtedy vedúceho Dána Jackieho Christiansena o 1 cm. Bronzový Američan David Blair už výraznejšie zaostal, hoci dosiahol národný rekord (15,49). "Čo už narobím. Slovák bol dnes lepší, preto zvíťazil. Stále však zostávam svetový rekordér a to aj po skončení kariéry, keďže som sa rozhodol, že tento šampionát bude môj posledný," cituje Dána Christiansena server paralympic.org.

Tridsaťpäťročný Matušík vylepšil svoj výkon z MS 2013 v Lyone, kde obsadil druhé miesto. Prvenstvo v guli je zároveň náplasťou na prvú súťaž na MS v Dauhe v hode diskom, kde po troch neplatných pokusoch prišiel o možnosť obhájiť bronz z predchádzajúceho svetového šampionátu.

Šampionát v katarskej metropole dokončia v sobotu 31. októbra. Okrem Matušíka na ňom štartujú aj ďalší traja slovenskí reprezentanti Marek Margoč, Július Hutka a Marián Kuřeja.

Výsledky:
MS v atletike zdravotne znevýhodnených - Dauha (Kat.):

Guľa - muži /kategória F44/: 1. Matušík (SR) 17,19 m, 2. Christiansen (Dán.) 17,18, 3. Blair (USA) 15,49


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies