Slovensko má ambíciu aktívne sa zapájať do rozhovorov a implementácie projektu Novej hodvábnej cesty

NETKY.SK • 11 September 2017, 16:09 • 2 min
Slovensko má ambíciu aktívne sa zapájať do rozhovorov a implementácie projektu Novej hodvábnej cesty

BRATISLAVA/HONGKONG - Investičné príležitosti súvisiace s realizáciou projektu tzv. Novej hodvábnej cesty, ako aj úloha Hongkongu ako finančného centra boli hlavnými témami druhého ročníka summitu Belt and Road, ktorého sa dnes zúčastnil aj minister financií SR Peter Kažimír (Smer-SD). Na tohtoročnom summite bolo spolu približne 40 rečníkov a 2400 účastníkov - vládnych predstaviteľov, investorov a finančných inštitúcií zo 48 krajín.

slovakia

left justify in out

Slovensko má ambíciu aktívne sa zapájať do rozhovorov a implementácie projektu Novej hodvábnej cesty (One Belt One Road). Cesta prechádza viac než 60 krajinami a očakáva prepojenie ekonomického potenciálu krajín nachádzajúcich sa na jej trase smerom do Európy. Cieľom je vytvoriť prepravné kanály, zvýšiť ich kapacitu a zároveň šetriť administratívne a tranzitné náklady.

 

Slovenský minister financií sa spoločne so štátnou tajomníčkou MF SR Danou Meager v rámci pracovnej cesty stretli aj s ministrom financií Hongkongu Paulom Chanom. Spoločne hovorili predovšetkým o možnostiach výmeny informácií o slovenských daňových subjektoch s aktivitami v Hongkongu.

 

"Hongkong je bránou do a z Ázie a pre nás je nesmierne dôležité prehlbovať a rozširovať vzájomnú spoluprácu," zhodnotil Kažimír s tým, že v spolupráci nie sme limitovaní len samotným projektom Novej hodvábnej cesty. "Naopak, je tu mnoho možností v inovatívnej časti ekonomiky, s dôrazom na startupy či fintechy," doplnil.

 

Na stretnutí s ministrom obchodu a ekonomického rozvoja Hongkongu Edwardom Yau Tang-wahom hovorili zase o možnostiach prehlbovania ekonomickej spolupráce ako na vládnej úrovni, tak v oblasti podnikateľského sektora.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies