Slovensko končí svoje ročné predsedníctvo, odovzdá ho ČR

NETKY.SK • 16 Jún 2011, 06:56 • 2 min
Slovensko končí svoje ročné predsedníctvo, odovzdá ho ČR

Slovensko končí svoje ročné predsedníctvo, odovzdá ho ČR

slovakia

left justify in out

img

Bratislava bude dnes hostiť troch premiérov zo zahraničia. Na summit Vyšehradskej štvorky pricestujú na pozvanie šéfky slovenskej exekutívy Ivety Radičovej jej partneri Viktor Orbán (Maďarsko) a Donald Tusk (Poľsko). Popoludní si za spoločný stôl sadnú spolu s predsedom moldavskej vlády Vladom Filatom.
      Na stretnutie nepríde český premiér Petr Nečas pre vnútropolitickú situáciu v krajine. V jeho zastúpení preberie od Slovenska ročné predsedníctvo v zoskupení minister zahraničných vecí Karel Schwarzenberg. Štrajk odborárov v ČR bude dnes paralyzovať vlakovú dopravu v celej krajine a MHD v Prahe.
      Predstavitelia V4 vyhodnotia plnenie ročného programu predsedníctva SR a budú sa venovať otázkam súvisiacim s členstvom jednotlivých krajín v Európskej únii. Rovnako prediskutujú viacročný finančný rámec EÚ na roky 2014 - 2020 a jej rozšírenie.
      Na návrh slovenskej strany sa agendou rokovaní stane téma spolupráce štátov zoskupenia a ich inštitúcií v oblasti spracovania a reflexie histórie totality. So svojím moldavským partnerom budú predstavitelia štátov V4 hovoriť o spolupráci Vyšehradskej skupiny s krajinami Východného partnerstva.
      Posledné stretnutie premiérov sa uskutočnilo 15. februára v Bratislave, presne v deň 20. výročia vzniku tohto regionálneho združenia stredoeurópskych štátov.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona