Slovensko je za inú cestu ako vojenský zásah v Líbyi

NETKY.SK • 8 Marec 2011, 08:13 • 2 min
Slovensko je za inú cestu ako vojenský zásah v Líbyi

Slovensko je za inú cestu ako vojenský zásah v Líbyi - Politika Slovenská republika je skôr za použitie ostatných nástrojov ako za vojenský zásah v nepokojmi zmietanej Líbyi. Po dnešnom rokovaní Koaličnej rady to oznámila premiérka Iveta Radičová (SDKÚ-DS

slovakia

left justify in out

img

Slovenská republika je skôr za použitie ostatných nástrojov ako za vojenský zásah v nepokojmi zmietanej Líbyi. Po dnešnom rokovaní Koaličnej rady to oznámila premiérka Iveta Radičová (SDKÚ-DS). Už tento týždeň v piatok (11.3.) sa má na mimoriadnom summite v Bruseli situáciou v tejto africkej krajine zaoberať EÚ.
Slovensko bude podľa Radičovej presadzovať veľmi tvrdé sankcie a "v rámci našich možností podporu demokratických síl v krajine". EÚ už proti režimu líbyjského vodcu Muammara Kaddáfího sankcie prijala. Viaceré členské krajiny však vyzvali na uskutočnenie osobitného summitu, ktorý by sa venoval otázkam ďalších opatrení. Prípravou vrcholnej schôdzky je poverená šéfka európskej diplomacie Catherine Ashtonová.
Hlavy štátov a vlád EÚ by podľa očakávaní mali rokovať v Bruseli počas neformálneho obedu. Po ňom sa bude konať ekonomický summit krajín eurozóny tak, ako to bolo plánované.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies