Slovensko je pripravené pomôcť Vietnamu budovať bezpečnostný priemysel

NETKY.SK • 27 Júl 2017, 13:38 • 2 min
Slovensko je pripravené pomôcť Vietnamu budovať bezpečnostný priemysel

BRATISLAVA - Slovensko je pripravené v najbližších týždňoch vyslať do Vietnamu expertov z oblasti bezpečnostných technológií. Vyhlásil to podpredseda vlády a minister vnútra Robert Kaliňák počas stredajšieho pracovného obeda s vietnamským ministrom pre verejnú bezpečnosť To Lamom v Bratislave. Minister tak podporil pokračujúcu bezpečnostnú spoluprácu medzi obidvoma krajinami.

slovakia

left justify in out

Slovensko a Vietnam podpísali v marci tohto roku dohody o spolupráci v oblasti prevencie a boja proti trestnej činnosti najmä v oblastiach, ako je nadnárodný organizovaný zločin, obchodovanie s ľuďmi a pašovanie migrantov, terorizmus a jeho financovanie, korupcia, falšovanie peňazí alebo nedovolené obchodovanie so zbraňami.

 

Vietnam buduje v Hanoji technologický park, kde plánuje vyvíjať a vyrábať produkty určené pre bezpečnostné zložky, pričom Slovensko je pripravené krajine pomôcť najmä odborníkmi a know-how.

 

"Vidíme tu veľký potenciál. Spoločný podnik by mohol bezpečnostnými technológiami zásobovať aj iné krajiny v regióne, čo môže byť pre Vietnam zaujímavé z pohľadu exportu," povedal Kaliňák. Vietnamská strana teraz podľa rezortu vnútra musí dodať zoznam, o ktoré technológie a odborníkov má záujem.

 

Na základe toho sa zriadia expertné skupiny, ktoré by dohliadli na budovanie podniku. Ministerstvo pripomína, že Vietnam je pre Slovensko 14. najvýznamnejším obchodným partnerom, pričom slovenské firmy sa už dnes podieľajú na veľkých investičných projektoch v tejto ázijskej krajine.

Minister vnútra svojmu rezortnému kolegovi už počas jeho marcovej návštevy Vietnamu okrem výcviku vietnamských bezpečnostných zložiek v našom výcvikovom stredisku Lešť ponúkol aj možnosť liečenia zranených vietnamských príslušníkov polície v slovenských zdravotníckych a rehabilitačných zariadeniach.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies