Slovensko je naďalej svetovým lídrom vo výrobe áut

NETKY.SK • 15 Marec 2015, 14:34 • 2 min
Slovensko je naďalej svetovým lídrom vo výrobe áut

BRATISLAVA - Slovensko spolu s Českou republikou si v minulom roku udržalo pozíciu svetových automobilových veľmocí.

slovakia

left justify in out

Ako informovala banka UniCredit, podľa predbežných údajov Medzinárodnej organizácie výrobcov automobilov (OICA) obe krajiny stále kraľujú rebríčku výroby osobných áut v prepočte na obyvateľa. "Slovensku patrí prvé miesto s produkciou 183 áut na tisíc obyvateľov. Českej republike druhé miesto s 118 autami na tisíc obyvateľov,“ informovala banka.

 

V minulom roku už Slovensko nezaznamenalo masívny nárast produkcie nových osobných áut. "Ich produkcia ostala približne na úrovni roku 2013, keď sa podľa predbežných odhadov OICA zvýšila z 988 tisíc na 993 tisíc,“ dodala banka. Aj v tomto roku sa predpokladá, že si Slovensko a Česká republika udržia svoje pozície vo výrobe osobných automobilov. "Pomáhať by im v tom mal aj zotavujúci sa dopyt na európskom trhu, ktorý by mal plne vykompenzovať problémy na ruskom trhu,“ konštatovala banka. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies