Slovensko je na míle vzdialené od vytvorenia kolektívnej imunity. Ideme sa s deltou pobiť holými rukami, skonštatoval Matovič

NETKY.SK • 3 August 2021, 13:39 • 2 min
Slovensko je na míle vzdialené od vytvorenia kolektívnej imunity. Ideme sa s deltou pobiť holými rukami, skonštatoval Matovič

BRATISLAVA - Do dosiahnutia kolektívnej imunity zostáva Slovensku 800 dní.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Na sociálnej sieti to uviedol minister financií Igor Matovič. Vysvetlil to tým, že v posledných dňoch sa denne podarilo prvou dávkou vakcíny zaočkovať približne 3 000 ľudí. 

 

Ak budeme podľa expremiéra ďalej napredovať takýmto tempom, zaočkovanosť na potrebných 85 percent na vytvorenie kolektívnej imunity dosiahneme približne v októbri 2023. Aj to za predpokladu, že tempo očkovania sa ešte viac nezníži.

 



„To znamená len jediné - držme si klobúky, dobrovoľne sme sa rozhodli vrhnúť do boja s deltou holými rukami a bez zbraní, ktorých máme plné sklady … lebo veríme, že Slovensko bude mať šťastie a tretia vlna nás obíde. Nuž,“ dodal Matovič.

Celkový počet zaočkovaných osôb prvou dávkou vakcíny je 2 260 743, za predchádzajúci deň pribudlo 3 575 zaočkovaných. Druhú dávku vakcíny už dostalo 1 987 436 ľudí, uplynulý deň sa ňou zaočkovalo 5 490 ľudí.

 

Mohlo by vás zaujímať: Miliónová očkovacia lotéria je spoločensky návratná, až keď presvedčí k očkovaniu takéto množstvo ľudí!



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona