Slovensko je jednou z hviezd výstavy v Stuttgarte

NETKY.SK • 14 Január 2013, 08:38 • 2 min
Slovensko je jednou z hviezd výstavy v Stuttgarte

Slovensko je jednou z hviezd výstavy v Stuttgarte - Cestovanie Slovensko sa stalo jedným z hlavných lákadiel pre turistov na prestížnom nemeckom veľtrhu turizmu CMT Stuttgart. S obrovským záujmom sa stretávajú všetky podujatia, ktoré Slovensko ponúka na t

slovakia

left justify in out

imgSlovensko sa stalo jedným z hlavných lákadiel pre turistov na prestížnom nemeckom veľtrhu turizmu CMT Stuttgart. S obrovským záujmom sa stretávajú všetky podujatia, ktoré Slovensko ponúka na tomto veľtrhu. Na tlačovú konferenciu prišiel, podľa údajov CMT,  rekordný počet novinárov z celého Nemecka.

Počas otváracieho ceremoniálu ako aj ďalších dôležitých stretnutí prvého dňa veľtrhu štátny tajomník Ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja (MDVRR) SR František Palko viackrát zdôraznil, že „cestovný ruch v sebe skrýva obrovský potenciál, ktorý tu v Stuttgarte chceme sprostredkovať aj návštevníkom veľtrhu. Nemecko je pre nás v oblasti turizmu jedenou z kľúčových krajín,“ povedal F. Palko na tlačovej konferencii pre nemeckých novinárov, kde bol premietnutý aj film o krásach Slovenska. V ňom sa zástupcovia nemeckých médií dozvedeli ďalšie informácie o dovolenkových možnostiach v našej krajine, pričom počas prezentácie mohli degustovať aj viaceré lahodné slovenské vína. VIP hostia a novinári môžu na veľtrhu zároveň ochutnať tradičné gastronomické špeciality pripravené slovenskými kuchármi. Slovenský temperament a tradície priniesol do Stuttgartu zase folklórny súbor Lúčnica.

Keďže sa Slovensko stalo partnerskou krajinou tohtoročného veľtrhu, výnimočná pozornosť sa mu dostala už v rámci úvodného otváracieho ceremoniálu. „Podarilo sa nám dosiahnuť synergický efekt. Sme partnerskou krajinou najväčšieho veľtrhu turizmu na nemeckom trhu v roku, keď oslavujeme 20.výročie samostatnosti, keď sa môžeme vo svete pochváliť úspešným príbehom malej krajiny s obrovským potenciálom“, skonštatoval štátny tajomník Palko. Navyše v roku 2013 bude na Slovensku niekoľko prvotriednych podujatí, o ktorých sa dozvie celý svet. Najdôležitejším sú Košice ako Európske hlavné mesto kultúry ako aj Concourse Mondial – svetová výstava vín, ktorá sa po prvýkrát uskutoční v bývalom východnom bloku v máji v Bratislave. Tak ako po iné roky, aj na tohtoročnom CMT Stuttgart je Slovensko zastúpené Slovenskou agentúrou pre cestovný ruch. Možnosť prezentovať svoje produkty v národnej expozícií využilo v tomto roku 19 subjektov cestovného ruchu. Zvýšenú marketingovú a mediálnu pozornosť využívajú MDVRR a SACR na predstavenie najobľúbenejších produktov pre nemeckých turistov, akými sú liečebné kúpele a historické mestá. Špecialitou tohtoročnej prezentáciu sú aj Košice ako Európske hlavné mesto kultúry 2013 či svetová súťaž vín Concours Mondial de Bruxelles v Bratislave.

Medzinárodná výstava CMT Stuttgart sa koná v hlavnom meste spolkovej krajiny Bádensko-Württembersko a potrvá do 20. januára. S takmer 2 000 vystavovateľmi a viac ako 200 000 návštevníkmi sa radí k najvýznamnejším a najväčším európskym výstavám cestovného ruchu pre konečných spotrebiteľov. Pre Slovensko je jedným z ťažiskových podujatí pri prezentácií cestovného ruchu, pretože Nemecko je jedným z prioritných trhov. Návštevníci z Nemecka sú podľa počtu prenocovaní v ubytovacích zariadeniach i počtu návštevníkov na tretej priečke v rebríčku návštevnosti Slovenska.

Zdroj: MDVRR SR 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies