Slovensko žiada Thajsko o zrušenie turistických víz

NETKY.SK • 25 Jún 2010, 12:56 • 2 min
Slovensko žiada Thajsko o zrušenie turistických víz

Slovensko žiada Thajsko o zrušenie turistických víz

slovakia

left justify in out

O zrušení turistických víz pre občanov SR, ktorí cestujú do Thajska, hovoril dnes v Bratislave šéf slovenskej diplomacie Miroslav Lajčák s thajským ministrom zahraničných vecí Kasitom Piromayom.
      Slovensko ako novší člen Európskej únie opakovane nastolilo túto požiadavku. Odvoláva sa pritom na rozdielne postavenie občanov starších členských krajín únie, pre ktorých v rámci turistických pobytov platí 30-dňový bezvízový styk.
      Podľa slov Piromaya Thajsko prehodnotí vízový režim pre slovenských turistov. Jeho ministerstvo predloží v krátkom čase do vlády návrh na zmenu tohto systému, aby bez víz mohli do Thajska cestovať aj slovenskí turisti.
      Na neformálnom stretnutí sa hovorilo aj o vnútropolitickej situácii v Thajskom kráľovstve po jarných nepokojoch v Bangkoku ako aj o možnostiach ďalšej ekonomickej spolupráce medzi SR a Thajskom. Ako TASR informoval hovorca rezortu Peter Stano, v minulých dňoch zavítala na Slovensko skupina thajských podnikateľov. V toto smere by mali nasledovať aj ďalšie aktivity.
      Minister Lajčák zdôraznil, že Slovensko má záujem o stabilizáciu situácie v Thajsku, dôkladné vyšetrenie príčin nepokojov a národné zmierenie táborov prívržencov vlády a opozície. Thajského partnera tiež ubezpečil o odhodlaní súčasnej vlády pokračovať v procese demokratizácie spoločnosti. „V budúcnosti by sme chceli dosiahnuť to, čo dosiahlo aj Slovensko pri budovaní plne fungujúcej demokracie,“ povedal thajský šéf diplomacie.
      Thajský minister prišiel na Slovensko na krátku súkromnú návštevu.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona