Slovensko dostane dividendy vo výške 600 tisíc eur

NETKY.SK • 7 Jún 2013, 17:13 • 2 min
Slovensko dostane dividendy vo výške 600 tisíc eur

BRATISLAVA - Slovensko dostane od Medzinárodnej banky pre hospodársku spoluprácu a rozvoj (MBHS) dividendy vo výške 600 tis. eur. Banka to schválila na svojom poslednom zasadnutí v Bratislave.

slovakia

left justify in out

MBHS vyplatí na dividendách všetkým jej členským štátom spolu 10 mil. eur. Zástupcovia banky sa taktiež rozhodli, že suma vo výške takmer 58,1 mil. eur z nerozdeleného zisku minulých rokov bude použitá na zvýšenie splateného kapitálu banky. Informovalo o tom Ministerstvo financií SR.

Na štvrtkovom zasadnutí bankovej rady Medzinárodnej investičnej banky (MIB) sa zase rokovalo o posilnení kapitálovej základne banky, transformácii a modernizácii banky s cieľom vytvorenia modernej finančnej inštitúcie pracujúcej v súlade s medzinárodnými účtovnými štandardami. Predmetom zasadnutia bola aj podpora reformy banky pri prechode na modernú rozvojovú banku s cieľom získania ratingu, ukončenie stagnácie činnosti a rozvoj úverových a bankových aktivít v členských štátoch. "Zámerom MIB je vytvoriť efektívny mechanizmus
podpory malým a stredným podnikom v členských štátoch a zúčastňovať sa na veľkých infraštrukturálnych projektoch," informoval rezort financií.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies