Slovensko dostalo ďalšie tri miestenky na ZOH 2018! Kto má šancu?

NETKY.SK • 25 Január 2018, 17:10 • 2 min
Slovensko dostalo ďalšie tri miestenky na ZOH 2018! Kto má šancu?

BRATISLAVA - Slovensko získalo ďalšie tri miestenky na ZOH 2018 v kórejskom Pjongčangu. Ako informuje oficiálny web Slovenského olympijského výboru, Medzinárodná lyžiarska federácia (FIS) pridelila Slovensku dve miesta v zjazdovom lyžovaní a jedno v akrobatickom lyžovaní.

slovakia

left justify in out

"Z tohto dôvodu majú cestu do Pjongčangu otvorenú akrobatická lyžiarka Zuzana Stromková, zjazdárka Barbara Kantorová a zjazdár Matej Falat. Ich schválenie Slovenskou lyžiarskou federáciou a následne Valným zhromaždením SOV je otázkou nasledujúcich hodín a malo by byť len formalitou. Počet slovenských športovcov na ZOH v Pjongčangu sa teda nakoniec zrejme definitívne ustáli na čísle 56," informuje web SOV.

"Dnes nám prišlo oficiálne vyjadrenie z Medzinárodnej lyžiarskej federácie o tom, že nám pridelili miestenku pre akrobatické lyžovanie, pre slopestyle a dve ďalšie miestenky pre alpské lyžovanie. Toto všetko sme dostali v tzv. procese relokácie. Teraz je na rade národný športový zväz, ktorý nám oficiálne potvrdí mená, ktoré obsadia tieto miestenky,“ objasnil športový riaditeľ SOV Roman Buček, ktorý povedie slovenskú výpravu na ZOH 2018.

 

Zuzana Stromková sa však na ZOH 2018 nepredstaví. Rozhodla sa neobsadiť pridelenú miestenku od Medzinárodnej lyžiarskej federácie (FIS). "Môj zdravotný stav mi to nedovoľuje. Po nedávnej operácii by som potrebovala ešte trochu viac rozhýbať operované rameno, pretože stále to nedokážem dostať do uhlov, do akých by som potrebovala. Bol by to veľmi veľký risk ísť na 20 či 30-metrové skoky, keď ešte nemôžem dať rameno do každej pozície. Veľmi ma mrzí, že ešte nemôžem naplno súťažiť," povedala nedávno Zuzana Stromková.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies