Slovensko doposiaľ nevyužilo ekonomický potenciál živnostníkov

NETKY.SK • 18 Apríl 2011, 07:14 • 2 min
Slovensko doposiaľ nevyužilo ekonomický potenciál živnostníkov

Slovensko doposiaľ nevyužilo ekonomický potenciál živnostníkov

slovakia

left justify in out

Slovensko doposiaľ nevyužilo svoj potenciál na rozvoj ekonomiky, ktorý predstavujú živnostníci a malí podnikatelia. Keby spoločnosť viac investovala do tejto podnikateľskej vrstvy, reálne by bolo možné zabezpečiť tvorbu pracovných miest a dlhodobo udržateľný rozvoj. Zhodli sa na tom delegáti výročného snemu Slovenského živnostenského zväzu, ktorý sa konal tento týždeň v Bratislave.
      Za 21 rokov sa na Slovensku nevybudovala silná stredná podnikateľská vrstva. Svedčí o tom aj štruktúra podnikov, keď len 0,5 % všetkých podnikov sú veľké, 2,5 % sú stredné, 17 % sú podniky malé. Až 80 % všetkých firiem má do 9 zamestnancov.
      Delegáti upozornili na alarmujúci pokles záujmu o remeslá, ktorý ohrozuje sebestačnosť slovenskej ekonomiky. Preto je potrebné, aby sa touto problematikou zaoberali politici a odborná verejnosť.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies