Slovensko dnes potrápia vysoké teploty, niekde bude aj 36 stupňov

NETKY.SK • 6 August 2015, 11:56 • 2 min
Slovensko dnes potrápia vysoké teploty, niekde bude aj 36 stupňov

BRATISLAVA - Časť Slovenska dnes zasiahnu vysoké teploty. Na niektorých miestach bude teplota dosahovať až 36 stupňov Celzia.

slovakia

left justify in out

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) preto vydal výstrahy, ktoré platia od 13.00 do 19.00 h. Druhý stupeň výstrahy platí pre celý Bratislavský, Trnavský a Nitriansky kraj a pre takmer celý Košický kraj a pre južné okresy Banskobystrického kraja. Na týchto miestach sa môže teplota vyšplhať až na 35 až 36 stupňov Celzia.

 

img

 

Prvý stupeň výstrahy platí pre okresy Banská Bystrica, Banská Štiavnica, Brezno, Detva, Poltár, Zvolen, Žarnovica, Žiar nad Hronom, Bánovce nad Bebravou, Myjava, Nové Mesto nad Váhom, Partizánske, Prievidza, Trenčín, Gelnica, Humenné, Prešov, Snina, Vranov nad Topľou. V týchto okresoch dnes vystúpi teplota na 33 až 34 stupňov Celzia.

 

 

Výstraha 2. stupňa pred horúčavami platí v piatok aj v sobotu

 

Extrémne vysoké teploty budú v nasledujúcich dňoch pokračovať na celom území Slovenska. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal na piatok výstrahu druhého stupňa pre väčšinu územia Slovenska okrem Žilinského kraja a časti Prešovského kraja, kde platí výstraha prvého stupňa.

 

img

 

 

V Bratislavskom, Nitrianskom, Trnavskom, Banskobystrickom, Trenčianskom, Košickom a častiach Prešovského kraja očakávajú meteorológovia teploty 35 až 37 stupňov Celzia v čase medzi 12:00 a 19:00. Rovnaké výstrahy pre tie isté kraje platia aj v sobotu.

 

img

 

Slovensko čakajú aj tropické noci, čo znamená, že teplota neklesne pod 20 stupňov Celzia. Najteplejšia noc bude podľa predpovede v noci zo soboty na nedeľu. Na juhozápade Slovenska teplota neklesne pod 25 stupňov. Predpovede tiež ukazujú, že horúce počasie bude pokračovať celý nasledujúci týždeň.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies