Slovensko dnes potrápi vietor, najbližšie dni by mohlo už aj snežiť

NETKY.SK • 11 Október 2015, 11:10 • 2 min
Slovensko dnes potrápi vietor, najbližšie dni by mohlo už aj snežiť

BRATISLAVA - Slovensko dnes potrápi silný vietor. V pondelok a utorok (12. a 13.10.) by mohlo už aj snežiť. Meteorológovia varujú aj pred možnými snehovými jazykmi.

slovakia

left justify in out

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal v tejto súvislosti výstrahy prvého stupňa. Platiť majú najbližšie tri dni.

 

Dnes by mal na väčšine Slovenska fúkať silný nárazový vietor. Môže dosahovať rýchlosť od 18 m/s až do 25 m/s. Silný vietor môže spôsobiť škody.

 

V pondelok 12. októbra by sa k vetru malo na niektorých miestach pridať aj sneženie. Sneh meteorológovia očakávajú najmä v severných okresoch, ale napríklad aj v okrese Rimavská Sobota.

 

Napadnúť by mohlo päť až 10 centimetrov (cm) snehu, niekde až 15 cm. SHMÚ varuje aj pred snehovými jazykmi. Vodiči by si mali dávať na cestách pozor.

 

Snežiť by malo aj v utorok 13. októbra, a to v okresoch Banskobystrického, Košického, Prešovského a Žilinského kraja. Opäť by mohlo napadnúť od päť až do 15 cm snehu.

 

SHMÚ upozorňuje, že predpokladaná výška nového snehu nie je v danom ročnom období a oblastiach bežná a môže spôsobiť škody menšieho rozsahu.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies