Slovensko dnes potrápi silný vietor, dážď či povodne

NETKY.SK • 1 Marec 2016, 14:45 • 2 min
Slovensko dnes potrápi silný vietor, dážď či povodne

BRATISLAVA - Meteorológovia dnes varujú pred silným vetrom, dažďom a povodňami. Výstrahy pred vetrom a povodňami by mali platiť do poobedia, tie pred dažďom do večera.

slovakia

left justify in out

Vietor potrápi najmä ľudí v Bratislavskom, Nitrianskom a Trnavskom kraji. Krátkodobo môže v nárazoch dosiahnuť rýchlosť 60 až 80 kilometrov za hodinu. Trvať by to malo asi do 15.00 h. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) nevylučuje ani škody menšieho rozsahu.

 

img

 

Výstraha pred dažďom platí pre Banskobystrický, Košický, Nitriansky a Prešovský kraj. Ojedinele možno očakávať jeho výskyt s úhrnom zrážok 25 až 35 milimetrov.

 

img

 

Hladiny riek sa z trvalého dažďa môže dvihnúť v okresoch Lučenec, Spišská Nová Ves, Gelnica. Tiež v Košickom okrese v okolí Hornádu a Bodvy, Levočskom, Sabinovskom, Prešovskom a Michalovskom okrese. Výstraha pred povodňami platí aj v okresoch Vranov nad Topľou, Sobrance a Trebišov.

 

img

 

Predpoveď počasia utorok (zdroj SHMÚ):

 

Prevažne zamračené a dážď. Vo vyšších polohách sneženie. Od západu postupne sneženie už od výšky 300 m. Najvyššia denná teplota 1 až 7, na juhovýchode do 11 st. Vietor sa od západu zmení na severozápadný 10 až 35, v nárazoch do 80 km/h.

 

Streda: 

 

Oblačno až zamračené, dopoludnia na západe aj zmenšená oblačnosť. V noci na mnohých miestach sneženie, v nížinách spočiatku aj dážď. Cez deň  miestami dážď, v polohách od 500-600 m sneženie. Najnižšia nočná teplota 0 až -5, na juhovýchode okolo 2 st. Najvyššia denná teplota 4 až 9, na severe miestami okolo 2 st. Juhovýchodný až južný vietor do 25 km/h.

 

Štvrtok:

 

Veľká oblačnosť až zamračené, miestami, najmä na západe dážď. Od stredných, prechodne aj od nižších polôh sneženie. Nočná teplota 4 až -2 st. Denná teplota 3 až 9 st. Juhovýchodný vietor, sa postupne zmení na severozápadný až severný  2 až 7 m/s (10 až 25 km/h).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies