Slovensko dnes potrápi miestami silný vietor, hrozia aj povodne a v piatok bude veterno na celom území

NETKY.SK • 23 Február 2017, 08:11 • 2 min
Slovensko dnes potrápi miestami silný vietor, hrozia aj povodne a v piatok bude veterno na celom území

BRATISLAVA - Sever a stred Slovenska dnes potrápi silný vietor. Na horách nad pásmom lesa môže krátkodobo v nárazoch dosiahnuť rýchlosť 115 až 140 kilometrov za hodinu.

slovakia

left justify in out

V nižších polohách ojedinele 45 až 65 kilometrov za hodinu. Upozorňuje na to Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ), ktorý pred vetrom vydal výstrahu prvého až druhého stupňa.

 

img

 

Hydrológovia SHMÚ varujú na severe a juhovýchode Slovenska pred ľadovou povodňou a povodňou z dažďa i topiaceho sa snehu. V Žilinskom a Trenčianskom kraji platí výstraha prvého stupňa. Na juhovýchodnom Slovensku v okrese Trebišov platia pred povodňami výstrahy prvého a tretieho stupňa.

 

img

Predpoveď počasia na štvrtok:

Oblačno až zamračené, prechodne zmenšená oblačnosť. Miestami dážď, najmä v Trenčianskom a Žilinskom kraji, vo vysokých horských polohách sneženie. Ráno a dopoludnia na východe ojedinele hmla. Najvyššia denná teplota 10 až 15, na severe miestami okolo 8 st. Teplota na horách vo výške 1500 m okolo 1 st., popoludní otepľovanie. Prevažne juhozápadný vietor 3 až 9 m/s, v nárazoch miestami okolo 14 m/s  (10 až 30 km/h, nárazy okolo 50 km/h). Na hrebeňoch hôr búrlivý vietor až silná víchrica.

 

Piatok:

Spočiatku veľká, postupne časom zmenšená oblačnosť. Miestami prehánky, spočiatku vo vysokých, v priebehu dňa aj v stredných horských polohách snehové. Najnižšia nočná teplota 8 až 3 st. Najvyššia denná teplota 5 až 10, na krajnom východe miestami až 12 st. Juhozápadný až západný vietor 4 až 10 m/s, v nárazoch miestami 15 až 20 m/s (15 až 35 km/h, nárazy 55 až 70 km/h). Na hrebeňoch hôr búrlivý vietor až silná víchrica.

 

img

 

Sobota:

Polooblačno, na severe časom až oblačno a ojedinele prehánky, väčšinou snehové. Najnižšia nočná teplota 0 až -5, v horských dolinách miestami okolo -7 st. Najvyššia denná teplota 2 až 7, na Kysuciach, Orave, v Liptove a na Spiši okolo 0 st. Prevažne severozápadný vietor 4 až 10, v nárazoch miestami 15 až 20 m/s. (15 až 35 km/h, nárazy 55 až 70 km/h). Na horách búrlivý vietor až víchrica.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies